Elektrikli mobiliteye geçiş konusunda Avrupalıların sabrı azalıyor. Groupe Renault, Ipsos ile birlikte, bugünün ve yarının elektrikli mobilitesine adanmış Renault eWays etkinliğinin bir parçası olarak COVID-19 krizinden sonra elektrikli mobilitenin bir fotoğrafını çekti. «Renault eWays elektrikli mobilite barometresi» Avrupalıların elektrikli araçlara olan merakındaki artışı ve benimsemesini detaylandırıyor. Ankete katılan tüm ülkelerde (Fransa, Almanya, İtalya, İspanya ve Birleşik Krallık) eğilim, elektrikli mobiliteye geçişin hızlandırılması lehinde birleşti.

Krize Rağmen Elektrikli Mobiliteye Geçiş Çalışmaları Sürüyor

elektrikli-mobilite
elektrikli-mobilite

Araçların elektrifikasyonu, mobilite manzarasını yeniden şekillendirmeyi vaat ediyor ve dönüşüm nihayet hızlanıyor. Küresel otomotiv pazarını etkileyen COVID-19 ekonomik krizine rağmen, Avrupa’da Ocak-Ekim 2020 arasında % 100 elektrikli araç tescilleri geçen yılın aynı dönemine göre % 70 arttı. Elektrikli ve hibrit araçların satışları 2020’de yükseldiyse önümüzdeki yıllarda daha da başarılı olmaları bekleniyor.

Renault eWays elektrikli mobilite barometresi, Avrupalılar arasında iklim değişikliğinin zorlukları konusunda artan farkındalığı da doğruluyor. On Avrupalıdan sekizi önümüzdeki on yıl içinde daha fazla hibrit ve elektrikli araç istiyor.

Avrupalılar Ortak Paydada Birleşti

electrikli-mobiliteye-geçiş-renault
electrikli-mobiliteye-geçiş-renault

Çoğu Avrupalı, elektrikli ve hibrit araçların çevresel faydalarına ikna olan elektrikli güç aktarma organlarına bu geçişten yana. Aslında, neredeyse her iki Avrupalıdan biri bunu bir öncelik olarak görüyor. Geçici bir heves olarak görülmekten çok, elektrikli ve hibrit araçlara geçiş bekleniyor. Yanıt verenlerin % 54’ü bu geçişin çok yavaş olduğunu bile düşünüyor.

Avrupalılar, elektrikli ve hibrit araçların kirliliğin sınırlanmasına yardımcı olacağına inanıyor. Bu kanaate dayanarak,% 38’i elektrikli araçlara hızlı bir şekilde geçmeye hazır olduklarını söylerken, hibrit araçlar için eğilim daha da güçlü,% 47’si ise bir sonraki otomobillerinin hibrit olmasının mümkün olduğunu söylüyor. Paradoksal bir şekilde, tercih elektrikli araçlar için olsa bile, sürüş deneyimi eksikliği var: Avrupalıların% 76’sı hiçbir zaman elektrikli veya hibrit bir araba kullanmadıklarını söylüyor.

Elektrikli Mobiliteye Geçiş İsteğine Covid-19 Etkisi

elektrikli
elektrikli

Son olarak, COVID-19 krizi, Avrupalı ​​vatandaşların hareketlilik alışkanlıklarını değiştirdi ve bunların% 43’ü, özellikle İspanya, İtalya ve Birleşik Krallık’ta ulaştırma yöntemini seçmek için ana kriter olarak salgın ve bulaşma riskini ilan etti.

2.El Renault İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here