Düz vites araç kullanımı, bazı kullanıcılar için bir vazgeçilmez. Aracı kullanım deneyimin söz konusu olduğunda manuel kullanımı fazlasıyla sürüş hissiyatı yüksek bir deneyim sunabiliyor.

Peki ya İstanbul Trafiğinde? 🙂

Kimileri için bir makinenin ya da cihazın özelliklerini keşfedip onu yönlendirebilmek çok keyiflidir. Böyle düşüneneler manuel fotoğraf makinesi kullanmayı sever, ışığı, flaşı, objektifi kendisi ayarlamak ister, manuel araba kullanmayı tercih eder, vites geçişlerini kendisi yapmak ister. Bazıları için de hızlı olan, kolay olan neyse o makbuldür.

Siz de “ben kurcalamayı, keşfetmeyi, cihazla bütünleşmeyi severim” diyorsanız okumaya devam edin, çünkü bu makalemiz sizin için.

1Düz Vitesle Sürüş Keyfi

Bir çok sürücü, “ustalık düz viteste belli olur” der. Zira otomatik viteste direksiyonu çevirip, trafiğe konsantre olmanız yeterliyken düz viteste hızınıza göre vites geçişlerini yapmanız, yokuşu ya da inişi dikkate almanız gerekir.

Arabanın sesini dinleyip onu boğmadan vitesi değiştirmeyi bilmeniz yani araba ile bütünleşmeniz gerekir. Otomatik vitesin kolaylığındansa düz vitesin insanı uyanık tutan yapısı pek çoklarına keyif verir.

Düz vites

2Otomatik Vites mi Düz Vites mi?

Hem sıfır kilometre hem de İkinci el araba almak isteyenler için ilk akla gelen sorulardan biri “otomatik araba mı alsam, düz vites araba mı alsam” konusudur.

Aslında bu iki kullanım şeklinin de kendine göre olumlu ve olumsuz tarafları var.

Bazıları kolay, hızlı ve daha az yorucu olduğu için otomatik vitesi tercih ederken bazıları da daha az yakıt tüketimi, daha uygun fiyatlı vites şanzımanı ve kullanım keyfi için düz vitesi tercih eder.

Yoğun trafik olan bir yerde yaşıyorsanız, mutlaka yoğun trafikte bir süre manuel kullanıp o şekilde karar veriniz. 🙂

Gerçekten de düz vitesli araba kullanmanın keyfi bir başkadır. Manuel, araba ile birlikte hareket etmeyi, yolu, motoru dinlemeyi öğretir.

3Aradığınız Düz Vitesli ikinci El Oto İlanı arabam.com’da!

Online ikinci el araba almayı son derece pratik ve avantajlı kılan arabam.com üzerinden düz veya otomatik vites filtrelemesi yaparak kolayca aradığınıza ulaşabilirsiniz.

Farklı marka, model seçeneğiyle temiz manuel ikinci el araba almanın keyfini sürebilirsiniz.

İkinci El İlanları

Tekerinize taş değmesin.

Düz vites

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here