Daimler Trucks NA, Yavaş Geri Çağırmalar Nedeniyle Ceza Aldı

Daimler Trucks North America (Dimler Trucks NA), federal güvenlik

Daimler

düzenleyicileriyle iki yıllık bir rıza anlaşmasında; geç geri çağırma bildirimi için 30 milyon dolara varan hukuki cezalar ödemeyi kabul etti.

Daimler Trucks Perşembe günü yaptığı açıklamada, “Bu sorunu özet olarak çözme ve güvenli, verimli ve güvenilir ticari araçlar üretmeye devam etme fırsatını takdir ediyoruz” dedi.

Geçtiğimiz günlerde, Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA), Daimler Trucks’a araçlarını hızlı bir şekilde geri çağırmadığı için para cezası verdiğini duyurdu. Daimler AG, ABD’de, Freightliner ve Western Star markalarını denetlemekte ve denizaşırı pazarlarda Mercedes-Benz ticari kamyonları satmaktadır. Muvafakat emri, Daimler Trucks’ın önümüzdeki iki ila üç yıl içinde güvenlik önlemlerini iyileştirmesini gerektiriyor.

Geri Çağırma ve Raporlama Süreçlerinde Düzenlemeler

İki ila üç yıl süren muvafakat emri, Daimler’in araçlarındaki olası güvenlik kusurlarını tespit etme ve araştırma yeteneğini geliştirmesini gerektiriyor. Şirketin ayrıca işletmelerinden güvenlik bilgileri toplamasını geliştirmesi ve bilgileri NHTSA’daki düzenleyicilere doğru bir şekilde rapor etmesi gerekiyor. NHTSA, Daimler’in geri çağırma ve raporlama süreciyle ilgilenen çalışanlar için yazılı prosedürler geliştirmesini ve eğitim vermesini zorunlu kılıyor.

Yönetici Yardımcısı James Owens, “Güvenlik NHTSA’nın en önemli önceliğidir” diyor. “Üreticilerin, güvenlik geri çağırma sorumluluklarının aciliyetini uygun bir şekilde kabul etmesi ve tüm güvenlik sorunları hakkında ajansa zamanında ve doğru bilgi vermesi kritik önem taşıyor.”

daimler trucks NA

Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi, geçtiğimiz günlerde açıklanan cezalarda, Daimler’in diğer raporlama gerekliliklerine de uymadığını söyledi. Bunlar arasında 10 milyon dolarlık bir para cezası, otomobil üreticisinin güvenlik iyileştirmeleri için harcaması gereken 5 milyon dolar ve ödenmesi gerekebilecek ya da ödenmeyebilecek 15 milyon dolarlık ertelenmiş bir ceza var.

Olaylar, 2017 ve 2018 yılları arasında 464.000 araç içeren bir dizi geri çağırmadan kaynaklanıyor. Daimler, “gönüllü geri çağırma” olarak adlandırdığı şeyle ilgili bilinen herhangi bir kaza veya yaralanma olmadığını söyledi.

Soruşturma 2018’de başladı

NHTSA, Nisan 2018’de DTNA’nın geri çağırma raporlamasındaki zamanlamaları araştırmaya başladı. İlk odak noktası, fren lambası arızaları için 2008-2018 yılları arasında 438.255 Freightliner Cascadia ve Western Star marka kamyonları içeren dört güvenlik geri çağırma işlemiydi. Soruşturma 477.476 kamyonun dahil olduğu yedi geri çağırmayı kapsayacak şekilde büyüdü.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here