Yeni nesil Duster modelinin 2024 yılının ikinci yarısında satışa çıkması bekleniyor. Ancak sevilen aracın tasarımına eklenecek yeni özelliklerin yanı sıra Renault logosuyla yayınlanacak olması da büyük merak uyandıran gelişmelerden. Yapılan açıklamaya göre Bursa’da üretilecek olan yeni model, Türkiye satışlarında Renault Duster ismiyle müşterilere sunulacak. Bu haberin arka planındaki gelişme ise Renault markasının Bursa’daki OYAK fabrikasına yapacağı dev yatırım. Bu sayede Duster, artık Renault SUV yelpazesi içinde yer alan modellere katılacak.

Renault tabela

Fransız otomobil devi Renault, 2027 yılına yönelik planlarını dün düzenlenen bir etkinlikle duyurdu. Bu planların içerisinde, Bursa’daki tesis dahil olmak üzere bazı fabrikalarda yapılacak önemli değişiklikler yer alıyor. Ayrıca otomotiv dünyasının da gündeminde yer alan elektrikli dönüşümü, markanın önem verdiği konular arasında bulunuyor.

Yapılan açıklamaya göre Renault’nun, küresel bir ihracat merkezine dönüştürmeyi planladığı Bursa fabrikası için yaklaşık 400 milyon euro yatırım yapması düşünülüyor. Buna göre marka, 2027 yılına kadar Bursa tesisinde dört yeni modelin üretimine başlayacak. Bunlardan biri olarak karşımıza çıkacak Duster için MAİS A.Ş. CEO’su Dr. Berk Çağdaş şu açıklamalarda bulundu:

“Bugün, 2024 yılından itibaren Türkiye’de yerlileştirmeyi planladığımız 3 SUV arasından ilki olacak Yeni Renault Duster’ı duyurmak istiyorum. Yeni Renault Duster’ın, Duster modelinin başarı hikayesini sürdüreceğine eminim. Gerçek bir ikon olan Duster, kariyerinin 13 yılı aşkın süresinde dünya çapında büyük bir başarı elde etti. Duster dünya genelinde 1,7 milyondan fazla satış rakamına ulaştı. Yeni Renault Duster, önceki nesillerini başarılı kılan tüm özellikleri koruyor. Duster ve yeni SUV’larla birlikte, Renault markası tam bir SUV yelpazesine sahip olacak.”

Duster’ın 2. el fiyatlarına göz attınız mı?

İncelemek için Tıklayın!

2 YORUMLAR

  1. Evet renault yine yapacağını yapıp yanlış satış politikası izleyecek. Çok beğenilen ve birçok kişinin ilgi gösterdiği, benim gibi heyecanla bekleyen kişilerin heyecanını kırdı.
    Duster amblemi kaldır. Renault amblemi koy fiyatı katla. Süper mantık tebrik ederim.
    Bakalım ilgi nekadar kalacak…..!

  2. Evet renault yine yapacağını yapıp yanlış satış politikası izleyecek. Çok beğenilen ve birçok kişinin ilgi gösterdiği, benim gibi heyecanla bekleyen kişilerin heyecanını kırdı. DACİA amblemi kaldır. Renault amblemi koy fiyatı katla. Süper mantık tebrik ederim. Bakalım ilgi nekadar kalacak…..!

    Her hakkı arabam.com’da saklıdır. Kaynak gösterilerek dahi alıntı yapılamaz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here