Vespa Modeline Christian Dior İmzası!

Otomotiv ve motosiklet üreticilerinin geliştirdikleri modellerde çeşitli markalar ile ortak tasarım çalışmaları yapmalarına alışkınız. Özellikle anlaşılan bu markalar, tekstil ve modanın öne çıkan markaları ise ortaya çıkan işler çok başarılı olabiliyor. İtalyan motosiklet üreticisi Vespa, Fransız moda devi Christian Dior ile yaptığı tasarım iş birliği ile 946 modelini tanıttı.

dior christian vespa

Retro Tasarımın Christion Dior ile Buluşması!

Moda devi Dior’un kadın koleksiyonları Yaratıcı Direktörü Maria Grazia Chiuri tarafından yeniden tasarlanan 946 modeli, el sanatlarının titizliği ile üretildi. 2021 yılının bahar ayları itibariyle dünyanın dört bir yanındaki Dior mağazalarında, sonrasında ise Piaggio showroomlarında yerini alacak. Satışa sunulacak bu ikonik scooter’ın birçok detayında Dior tarafından geçmiş yıllarda tasarlanan çeşitli tekstil ürünlerinden izler mevcut. Modayı belirleyen bu detaylar sadece modelin üzerinde değil, motosiklet ekipmanlarında da yer alıyor.

christian dior görsel

Teknik Detaylar ile Vespa 946!

125 cc hacmindeki 4 zamanlı motor, tek silindirli olarak konumlandırılmış. Elektronik enjeksiyonlu sisteme sahip motor, soğutma görevini ise hava soğutma prensibi ile gerçekleştiriyor. Güncel motor teknolojilerini içerisinde barındıran bu motor sistemi; emisyon, yakıt tüketimi ve gürültü konusundaki geliştirmeleri ile son teknolojiyi yakalamış gözüküyor. Tasarım konusunda son derece dikkat çekici olan modelin, şehir içi kullanımlardaki pratikliğiyle ön plana çıkacağını söylememiz yanlış olmaz. Özellikle nüfus yoğunluğunun ve dolayısıyla trafiğin fazla olduğu metropollerde Vespa 946 ile sürüşler son derece kolay olacak gibi gözüküyor.

Vespa 946 Christian Dior Türkiye’ye Gelecek mi?

 

2021 yılının bahar aylarında yollarda görülmesi planlanan modelin Türkiye’deki satışı ise merak konusu. Vespa’nın Türkiye temsilciliği tarafından bu model ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Retro tasarımı ve moda çizgileri ile dikkat çeken bu scooterın Türkiye’de satışının yapılıp yapılmayacağı henüz belli değil.

İkinci el satılık motosiklet ilanları

Vespa Primavera Sean Wotherspoon Türkiye’de!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here