Bugatti La Voiture Noire : Dünyanın En Pahalı Otomobili

0
18864
bugatti-la-voiture-noire

Bugatti’nin 1 adet ürettiği Bugatti La Voiture Noire tarihin şimdiye kadarki en pahalı otomobili.

Bugatti, tarihin en yüksek fiyatlı arabası La Voiture Noire’i Cenevre Otomobil Fuarı 2019’da meraklıları karşısına çıkarmıştı.

Bugatti La Voiture Noire fiyatı nedir?

La Voiture Noire’in sıfırları zor sayılan fiyatı 18 milyon dolar olarak açıklandı. Bunu Türk lirasına çevirmek zor çünkü dolar’ın her değişiminde normal bir araba fiyatı kadar fiyatı artıp düşebiliyor. Peki bu araba neden üretildi? Cevabı Ettore Bugatti’nin en büyük oğlu Jean Bugatti’nin kendi arabası olan olan Type 57 SC Atlantic‘e bir atıf yapması. Bu  eski araç, 2.Dünya Savaşı sırasında ortadan kaybolmuştu.

La Voiture Noir’in karbon gövdesi tamamen el ile üretilecek. Motor olarak ise Chiron, Chiron Sport ve Divo’da da bulunan 4 turbolu 8.0 litrelik W16 motoru kullanıyor.

bugatti-la-voiture-noire

Cristiano Ronaldo bu aracı satın aldı mı?

Söylentiler Cristiano Ronaldo’nun bu otomobili satın aldığı şeklinde. Fakat menejeri bu gelişmeyi yalanladı. Tüm otomobil sektörü aracı kimin satın alacağını oldukça merak ediyor.

Bugatti hangi ülkenin arabası?

Firmaya ismini veren Ettore Bugatti İtalya’nın Milano şehrinde doğmuştu. İsmini verdiği şirketi ise 1909 yılında, 1919 yılında Fransa kontrolüne geçene kadar, Almanya’ya bağlı olan Alsace yakınlarındaki Molsheim şehrinde kurmuştur.

La Voiture Noire Fotoğraf Galerisi

Bugatti ile ilgili önceki haberlerimizi okumak için tıklayın >>

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here