BMW Yeni Elektrikli Araçlarla Geliyor! : 5 Serisi ve X1

0
2456

BMW, yeni nesil 5 Serisi ve X1 modellerinin tamamen elektrikli versiyonlarını müşterilerine sunacağı bildirdi. Alman otomobil üreticisi, 2023 yılına kadar portföyünde 25 elektrikli model bulundurmayı planlıyor. İlk hedef tarihi 2025 idi, ancak BMW sözünü tutabileceğinden emin gözüküyor. Şu anda, her iki model de benzinli ve dizel motorların yanı sıra bir plug-in hibrit versiyonlarla mevcut.

BMW Elektrikli Araç Portföyünü Genişletiyor!

Bu iki araç, BMW ’nin genişleyen elektrikli portföyüne katılan en yeni araçlar olacak. Bu yılın başlarında otomobil üreticisi, 7 serisi sedanının tamamen elektrikli bir versiyon ile sunulacağını söylemişti.

5 Serisi ve X1 EV’ler de sonraki 7 Serisine katılacak. Bu otomobiller piyasaya sürüldüğünde BMW, iNext elektrikli SUV, daha küçük iX3 ve i4 sedan’ı da piyasaya sürmüş olacak. BMW ’nin bu yılın başlarında bir prototipi görülen 3 Serisi modeli de, sonra tam elektrikli olabilir.

BMW 5 Serisi
5 Serisi

X3 tabanlı iX3, Çin’de monte edilecek elektrikli bir araçtır. Araç, Çin’de 2021’in ilk yarısında satışa sunulacak.

530 beygir gücü üretme yeteneğine sahip, tamamen elektrikli dört kapılı Gran Coupe BMW i4’ün 2021’de üretime girmesi planlanıyor.

Artık daha fazla elektrikli araç üretiliyor

Avrupa Birliği’ndeki daha katı emisyon düzenlemeleri, otomobil üreticilerini daha fazla elektrikli araç üretmeye itti. 2007 ve 2021 arasında emisyonlarda yüzde 40’lık bir azalma gerektiren bir görev edinildi. AB 2030 yılına kadar otomobil üreticilerinin emisyonları 2021 seviyelerinden yüzde 37,5 oranında azaltması gerektiğini de belirtti.

Hedeflere doğru adım adım!

2030’a kadar BMW , üçte ikisi tamamen elektrikli model olacak olan yedi milyondan fazla elektrikli araç üretmeyi hedefliyor. Şirket CEO’su Oliver Zipse şunları söyledi: “Premium bir otomobil şirketi olarak sürdürülebilirlik yolunda öncü olmak. Bu yüzden şimdi ve burada sorumluluk alıyoruz ve bu sorunları gelecekteki stratejik yönümüzün merkezi haline getiriyoruz. ”X1

“Bu yeni stratejik yön, idare ve satın almadan geliştirme ve üretime, satışa kadar tüm bölümlere bağlanacak. Sürdürülebilirliği bir üst seviyeye taşıyoruz ”dedi.

Ayrıca BMW , elektrikli araçlarının iyi çevresel etkilerinin başka yerlerde iyileştirmeleri iptal etmemesini sağlamakta kararlı. Bunun için “yukarı akış katma değerine” daha fazla dikkat edeceğini söyledi. Bunu başarmak için tedarik sözleşmelerini verirken tedarikçilerin karbon ayak izlerini analiz edecek ve “tüm sektördeki en sürdürülebilir tedarik zincirini” oluşturmak için çalışacağını söyledi.

İkinci el BMW ilanlarını incelemek için hemen tıklayın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here