BMW R 18 İçin 1930’lardan Kalma Bir Tasarım

2020’de BMW‘nin motosiklet yapım bölümü, BMW R 18 ‘in yeni planlar için ideal bir başlangıç ​​noktası olduğunu düşündü. Bunu kanıtlamak için bağımsız tasarımcılarla çalışmaya başladı. Kingston Custom, Spirit of Passion adını verdiği bir model oluşturarak beklentileri karşılıyor gibi gözüküyor.

Almanya merkezli mağaza, R 18’in parçalarını sökmek yerine, ona yeni parçalar ekledi. R 18 için  1930’lardan kalma bir hava benimsendi. Farın parlaması için bir deliğe sahip uzun ızgaraları olan tam bir ön kaporta takıldı. Arka tekerlek, kanat üzerine monte edilmiş küçük yuvarlak bir ışıkla iki parçalı bir kaporta ile çevrili. Ekstra panellerin tümü elle yapıldı ve bisiklete uyması için beyaz vurgular içeren siyaha boyandı.

Sonuç, bir sanat eserinden geri kalmayan bir ulaşım aracı olmuş oldu. Bir yandan, kaporta, 20. yüzyılın ilk yarısında üretilen yarış motosikletlerine neredeyse art deco benzeri bir dönüş getiriyor. Öte yandan, tasarımın fütüristik bir yanı var ve motosiklet bir filme ait gibi görünüyor.

Özelleştirilmiş Parçalar Kullanıldı

Kingston’ın ayrıntılara gösterdiği özen kaplamada bitmedi. Gidonu özelleştirdi, egzoz sistemini değiştirdi ve seleyi kendi bünyesinde tasarladığı bir seleyle değiştirdi. Ayrıca Kellerman dönüş sinyallerini gidona yerleştirdi ve kaportanın üstüne küçük bir ön cam monte etti. Bununla birlikte, büyük bir mekanik değişiklik yapmadı.

Kingston Custom kurucusu Dirk Oehlerking, “BMW R18 o kadar mükemmel ki teknolojiyi olduğu gibi bıraktım. Çerçeve % 100 orijinal ve o kadar sofistike ki burada hiçbir şey değiştirilmemeli,” dedi.

Güç, şimdiye kadar ürettiği en güçlü düz ikiz motor olan BMW’nin övülen Big Boxer’ından geliyor. Bu, temel konfigürasyonunda 91 beygir gücü ve 116 pound-feet tork yapan 1.8 litrelik bir motor. Hava soğutmalı ve bazı dış parçaları şirketin geçmişteki ikizlerini yansıtacak şekilde şekillendirilmiş. Çoğu modern motosiklet bir zincir veya bir kayışla donatılmıştır, ancak Big Boxer arka tekerleği harici bir tahrik mili aracılığıyla döndürür.

Spirit of Passion’un BMW motosiklet serisine normal üretim veya sınırlı sayıda üretim olarak ekleneceğini gösteren hiçbir şey yok. Yapım maliyetinin ne kadar olduğu da bilinmiyor, ancak standart R 18’in 17.495 $ ‘dan başladığını söylemekte fayda var.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here