Ana Sayfa Haberler BMW Elektrikli Satışını Bu Yıl İkiye Katlamayı Planlıyor

BMW Elektrikli Satışını Bu Yıl İkiye Katlamayı Planlıyor

0
1017

Her geçen gün elektrikli araçlardaki rekabet artıyor. Yeni teknolojiler, yeni tasarımlar derken tüketicinin de elektrikli araçlara olan ilgisi artıyor. Bunu göz önünde bulunduran BMW elektrikli satışını 2021 yılında ikiye katlamayı planlıyor.

BMW Elektrikli Satışını İkiye Katlayacak !

BMW geçen hafta yaptığı açıklamada, Pazar lideri Tesla’yı kovalamak için yeni modeller çıkarmak için yarışmaya devam edeceklerini açıkladı. Bu yıl tamamen elektrikli araç satışlarını ikiye katlamayı hedeflediğini söyledi. Ayrıca Avrupa ve Almanya’da co2 salınımını azaltmayı hedefleyen politikalar da göz önünde bulundurulunca elektrikli araçlara ağırlık vermek en optimal yol gibi gözüküyor. Durum böyle olunca da BMW elektrikli satışını ikiye katlayabilir gibi duruyor.
Tabi bu hedeflerin ardından herkesin merak ettiği konu 2020’deki elektrikli satışlarının rakamları oldu. Buna da açıklık getiren Alman markası, 2020 yılında 193 bin adet elektrikli araç sattıklarını duyurdu. Yani 2021 yılında hedef neredeyse 400 bin elektrikli araç satışı. Aslında bu da gösteriyor ki elektrikli araçlar ve elektrifikasyon dönüşümleri artık azar azar değil, topyekün gelişmekte olan sistemler. O sebeple yakın bir zamanda elektrikli araç görmek değil, fosil yakıtlı araçları görmek şaşırtıcı olacak gibi.

Elektrikli Araç Piyasasında Durum

Tabi BMW elektrikli satışını artırmayı hedeflerken diğer markalar da bunu hedefleyecekler. Bu noktada sektörün ikon ismi Tesla, 2020 yılında yaklaşık 500 bin adet araç sattı. Bu noktada elektrikli diye ayırmıyorum malumunuz Tesla sadece elektrikli araçlar üretiyor. Tesla’nın kısıtlı model sayısıyla bu başarıyı yakalaması da etkileyici. BMW şu anda 74 pazarda satılan elektrikli ya da hibrit olarak 13 farklı modeli tüketicilerle buluşturuyor.

Yapılan açıklamada sektörün geneline dair de bilgilendirmelerde bulunuldu. 2020 yılında elektrikli konseptinde 2019 yılına göre yüzde 31’in üzerinde artan bir satış rakamı göze çarpıyor. Tüm dünyadaki satışların yüzde 15’i Avrupa’da gerçekleşiyor. Avrupa Birliği’nin almış olduğu emisyon düşürmeye yönelik önlemler de bu satışları destekliyor. BMW küresel anlamda daha başarılı bir satış politikası izlemek için araç skalasını da genişleteceğini açıkladı. 2023 yılına kadar toplamda 25 farklı elektrikli araç modelini skalasında bulunduracağını açıkladı. 2030 yılından sonra artık tüm araçların elektrikli olacağına dair güçlü izlenim ve sinyaller de olunca markalar için bu değişim kaçınılmaz oluyor.

İkinci El Araba İlanları

 

HENÜZ YORUM YOK