Blackberry ve Amazon İşbirliği İle IVY Teknolojisi

Blackberry ve Amazon işbirliği yeni bir araç teknolojisi için sağlanıyor. Şirketler, otomobil üreticilerinin ve tedarikçilerin araç verilerini standartlaştırmasına ve yeni gelir getirici özellik ve hizmetlerin dağıtımını hızlandırmasına yardımcı olmak için tasarlanmış; bulut tabanlı bir yazılım platformu geliştirdiğini söyledi.

BlackBerry CEO’su John Chen ortak bir yayında, “BlackBerry ve Amazon Web Services (AWS), otomobil üreticilerine ve tüketicilere yeni hizmetler sunabilmeleri için daha iyi içgörüler sağlamak için ortak bir vizyon paylaşıyor” dedi.

BlackBerry ve Amazon Web Services (AWS), IVY adı verilen yeni akıllı araç veri platformunun, birden çok marka ve modelde araç içi uygulamaları ve bağlantılı hizmetleri oluşturma, dağıtma ve bunlardan para kazanma süresini kısaltarak; otomobil üreticilerinin işbirliği yapmasını kolaylaştıracağını söyledi. IVY, uygulamaların ve hizmetlerin geliştirilmesini hızlandırmak için daha geniş bir geliştirici havuzu olarak özetleniyor.

blackberry ve amazon işbirliğiIVY, Volkswagen, General Motors ve diğerleri tarafından geliştirilen yeni dijital araç mimarilerini eş zamanlı olarak tamamlamak ve çalışmak üzere tasarlandı.

Sistemin Birçok İşlevi Olması Mümkün

Amazon’a göre, ortaklaşa çalıştırılan yazılım araba veya kamyon sistemlerinde bulunacak, ancak buluttan uzaktan yönetilecek.

IVY’nin potansiyel yeteneklerine örnek olarak; buz veya yoğun trafik gibi tehlikeli yol koşullarını tespit etmesi ve sürücüleri güvenlik önlemleri almaya teşvik etmesi gösterilebilir. Elektrikli araç sürücüleri, rotalar boyunca şarj yuvalarını rezerve etmek için pil bilgilerini şarj ağlarıyla paylaşabilir; ebeveynler, gençlerin sürüşüyle ilgili sensör verilerini alabilirler.

BlackBerry Technology Solutions başkanı John Wall’a göre platform, dünya çapında 175 milyon araçta bir araç işletim sistemi olan, BlackBerry’nin QNX’i üzerine inşa edildi.

Wall Reuters’a verdiği demeçte, “Çoğu otomobil üreticisinin araçta uygulama alma veya verilerinden para kazanma konusunda karşılaştığı en büyük zorluk, verilere erişmenin standartlaştırılmış bir yolunun olmamasıdır” dedi.

ivy teknolojisi

Otomobil Endüstrisinde Standart Bir Platform

BlackBerry ve AWS’nin amaçlarından biri, Apple ve Google’ın iOS ve Android platformları aracılığıyla cep telefonlarında yaptığı gibi IVY’yi otomobil endüstrisinde standart bir platform olarak kurmak.

Wall, bu standardizasyon olmadan otomobil üreticilerinin “gerçekten bir ekosistem oluşturamayacağını” ve “daha geniş uygulama geliştiricileri topluluğundan yararlanamayacağını” söyledi.

Global Equities Research analisti Trip Chowdhry, yatırımcılara verdiği bir notta, otomobil üreticilerinin “neredeyse sıfır yazılım becerisine” sahip olduklarını belirtti. IVY’nin bulut bilişim gücünden yararlanılabilecek güvenli ve uygun maliyetli bir platform olmayı vaat ettiğini söyledi.

AWS yöneticisi Sarah Cooper, IVY’nin 2023 model yılında ilk üretim araçlarına kurulmasının beklendiğini söyledi.

 

 

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here