Bentley Mulliner, 40.000 saatlik çalışmanın ardından, Blower devam serisinin prototip arabası üretildi. Car Zero’nun teslimatı ile ilk yeni Bentley Blower’ı 90 yılda tamamladı.

Bentley Mulliner Blower Nedir?

Bentley-Mulliner
Bentley-Mulliner

Tamamı önceden satılan 12 müşteri arabasından oluşan bu son derece özel bir seri. 1920’lerin sonlarında Sir Henry “Tim” Birkin tarafından inşa edilmişti. Yarışılan orijinal dört Blower için kullanılan tasarım çizimleri ve alet tertibatlarından üretilecek. Özellikle, Bentley’in kendi takım arabası çok önemliydi. Sempatik restorasyonun bir parçası olarak lazerle taranan her bir bileşenle devam serisi için ana modeli sağladı.

Bu verilerden, yeni Blower’ı oluşturmak için 1.846 ayrı parça tasarlanmış ve bunlar hep el yapımı. İçlerinden biri motordur , sabitlemeler ve iç kaplama parçaları dahil edildiğinde toplam parça sayısını birkaç bine çıkarır. Bu parçaların ve montajların her biri, birkaç İngiliz uzman ve tedarikçiyle birlikte çalışan Bentley Mulliner mühendisleri, zanaatkarları ve teknisyenlerinden oluşan bir proje ekibi tarafından oluşturuldu.

Bentley Mulliner İle Yeni Gelişen Alanlara

Bentley-Mulliner-Blower
Bentley-Mulliner-Blower

Blower Car Zero, 12 müşteri arabasından önce yapılmış özel bir test ve geliştirme prototipidir ve aylarca dayanıklılık ve performans testine tabi tutulacaktır. Bridge of Weir’den Oxblood kırmızı deri iç mekanıyla parlak siyahla tamamlanan Car Zero, Crewe’deki yeni Bentley Motors kampüsünün oluşumunu resmen işaretlemek için ilk kez sahneye çıktı. 1946’dan beri Bentley’in adresi olan Pyms Lane’in kapatılmasıyla yapılabilen bir kampüs. Bentley’in genel merkezini yeni büyüyen bir alana genişletiyor.

Blower Car Zero – Ressamların ve Ustaların Projesi

bentley
bentley

Car Zero yaratmanın ilk adımı, orijinal Blower Team Cars’ın yaratılmasında referans alınan orijinal tasarım çizimleri ve taslaklarının, arabaların arşivlenmiş dönem fotoğraflarıyla birlikte kapsamlı bir analiziydi. Bentley’e ait Takım Arabasının parça parça sökülmesinin ve çerçeve ile bileşenlerinin tam lazer taramasının ardından, Blower’ın eksiksiz bir dijital CAD modeli oluşturuldu.

Ardından, Bentley Mulliner’in ilk Blower’ı oluşturmak için çalışanları bir araya getirdi.  Bileşenleri üretmeye başlamak için zanaatkar uzmanlarından oluşan bir ekip işe alındı.

Başlangıçtan itibaren Bentley Mulliner, nesilden nesile aktarılan geleneksel teknikleri kullandı. Bu tür bir projeye uygun bir şekilde Blower Devam Serisi için bileşen oluşturmak üzere ülke çapındaki en iyi uzmanları işe almaya çalıştı.

2.El Bentley

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here