Bir süredir bağlantılı arabalar otomotiv endüstrisindeki bir sonraki en büyük gelişme olduğunu biliyoruz. Bu yeni trend, ele alınması gereken kendi eksiklikleriyle birlikte gelirken, dışarıdaki şirketler, yeni nesil araçlar

Bağlantılı Arabalar İçin Amazon-NXP Ortaklığı

bağlantılı-araçalr
bağlantılı-araçalr

Tüm bu konularda en korkutan husus siber saldırı sorunları olarak gözüküyor. Görünen o ki araba markaları bundan yıllar önce geleneksel hırsıza karşı verdikleri güvenlerle yarışırken gelecekte bizi siber güvenlik savaşları bekliyor.

Verilere geçmeye odaklanan NXP Semiconductors, halihazırda orada birkaç otomobil üreticisi ile birlikte çalışarak, Amazon Web Services ile bulut destekli bilgi işlem için bir anlaşma imzaladı . Bu anlaşma sonucunda bağlı arabaların daha yaygın bir şekilde benimsenmesini teşvik edebilir.

Bağlantılı Araçlar İçin İlk Öncelik Güvenlik Olarak Öne Çıkıyor

bağlantılı-arabalar-güvenlik
bağlantılı-arabalar-güvenlik

Otomotiv sektöründeki bu yeni trendin zorluklarından biri, araçlar veri almak ve temel hizmetlere güç sağlamak için her zaman buluta bağlanacağından bağlantı güvenliğidir. Ayrıca, NXP, AWS ile işbirliğinin çiplerinin tüm işlemleri güvenli bir şekilde yürütmesine izin vereceğini söylüyor. Şirket bir basın bülteninde, makine öğrenimi ve kablosuz güncellemeler bu ortaklıktan yararlanacak alanlardan ikisi olduğunu söylüyor.

“Otomotiv endüstrisi beygir gücünden hesaplama gücüne odaklandıkça veriler gelecekteki araç yeniliklerini besleyecek. Bu dönüşüm, değerli araç içgörüleri sağlama ve yeni veriye dayalı hizmet geliri sağlama potansiyeline sahiptir. Şirket, gerçek zamanlı, araç çapında verilere genişletilmiş erişim, bulut hizmetlerine güvenli bağlantı ve kolaylaştırılmış makine öğrenimi (ML), geçişi hızlandırabilir ve uzaktan güncellemelerle ömürleri boyunca gelişen akıllı araçları etkinleştirebilir ”dedi.

Bu Alanda Amazon-Microsoft Savaşı Sürüyor

amazaon-microsoft-bağlnatılı-araç-savaşı
amazaon-microsoft-bağlnatılı-araç-savaşı

Güvenli bir çip tarafından desteklenen buluta bağlantı, otomobil üreticilerine, araç sağlığının tam zamanlı izlenmesi dahil olmak üzere çok çeşitli yeni özellikler sağlayabilir. NXP’nin belirttiği gibi, bir şirket potansiyel bileşen arızalarına göz kulak olabilir, onarım maliyetlerini tahmin edebilir ve böylece bir sürücünün otomobili onarmak için harcayacağı zamanı azaltabilir.

Amazon şu anda bulut tabanlı hizmetlerin en iyi sağlayıcılarından biridir ve yazılım devi Microsoft ile sektördeki lider konum için savaşmaktadır. Kazanan sektörü ele geçirir gibi gözüküyor.

2.El Elektrikli Araç İlanı

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here