Avrupa’nın En Büyük Otomobil Limanı: Bremerhaven

1
2370
Avrupa'nın en büyük otomobil limanı

Pandemi nedeniyle sıfır otomobil tedariklerinde sıkıntı yaşanan şu günlerde, bir otomobilin elinize ulaşmasına kadar geçen süreci merak etmişsinizdir. Montaj, son kontroller, denemeler, uluslararası nakliye, yurt-içi nakliye, bayi ve kullanıcı şeklinde ilerleyen bu süreçte en kompleks aşamalardan biri nakliye aşamasıdır. Otomobile zarar vermeden, satıcıyı ve kullanıcıyı üzmeden işlem gerçekleşmek zorundadır. Avrupa’nın en büyük otomobil limanı olan Bremerhaven tam olarak bunu yapıyor. Gerek istatistikleri gerek iş kalitesi ile ünvanının hakkını veren Bremerhaven görüntüsü ile de büyülüyor. İşte Avrupa’nın en büyük otomobil limanı!

Avrupa’nın En Büyük Otomobil Limanı: Bremerhaven

Avrupanın en büyük otomobil limanı

Bremerhaven, Almanya’nın Bremen eyaletinde yer alan bir şehirdir. Avrupa’nın en büyük otomobil üreticisi olan Almanya’nın denizlere açıldığı nokta konumundaki bu şehir Avrupa’nın En Büyük Otomobil Limanı ‘na ev sahipliği yapıyor. 95 bin araç kapasiteli oto parkı, 14 tren seti ve 18 gemi kapasiteli yapısı ile büyüleyici bir görüntüye sahip olan liman, demir yolu, kara yolu ve deniz yolunu birbirine bağlıyor.

Yaklaşık 2 bin işçinin çalıştığı liman, yılda 2.3 milyon otomobilin geçtiği bir durak noktası oluyor. Bu otomobillerin %75’i ihraç edilirken, %25’i ithal ediliyor. Limanın en büyük müşterisi Daimler AG (Mercedes-Benz) iken onu BMW ve Volkswagen AG takip ediyor. Bu limandan işlem yapılan bölgeler arasında Almanya dışında birçok Avrupa ve dünya ülkesinin yanı sıra Türkiye de bulunuyor.

Nakliyeden Daha Fazlası

Avrupanın En büyük otomobil limanı

Taşımacılığın ötesinde organizasyonlar yapmak durumunda da kalan limanı işleten şirket, burada araçların boyalarının zarar görmemesi için gerekli tedbirleri almanın yanı sıra özel ekipmanların montajını da yapabiliyor. DVD ve navigasyon sistemleri ile cam tavan montajları bunlardan bazıları. Avrupa’nın en büyük otomotiv kompleksi olarak da düşünülen liman yılda 230 bin otomobilin yıkanıp temizlenmesinden ve kontrollerinden sorumlu oluyor.

Avrupanın en büyük otomobil limanı

Otomotiv sektörünün kendisiyle birlikte başka ne tür organizasyonları de gerektirdiğinin ve geliştirdiğinin önemli bir göstergesi olan Bremerhaven, dileriz Türkiye için de bir ilham kaynağı olur. Yerli otomobil TOGG fabrikası da esasen bu tür saha arkası faaliyetler düşünülerek nakliye kolaylığı sağlayacak bir bölgede inşa edilmeye başlanmıştı. Fabrika tamamlandıktan sonra onun da çevresini besleyen bir çekim merkezi olacağına hiç şüphe yok.

 

 

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here