Audi markası herkes için kötü geçen 2020 senesini şirket tarihinde yaşanan bir ilk ile kapatmış oldu.

Audi’de elbette pandemi sürecinden olumsuz etkilenen firmalardan, ancak 2020 senesinin son çeyreğinde yakaladığı satış rakamları ile firma tarihinde bir ilk yaşanmış oldu.

1Rekor Son Çeyrek Satışları

Ekim ve aralık aylarında gerçekleştirmiş olduğu 505 bin 583 adet araç satışı ile şirket tarihindeki en başarılı çeyrek dönemi tamamlamış oldu.

Salgın hastalık dönemi süresince %8,3 oranındaki küçülme ile Audi, toplam 1 milyon 692 bin 773 adetlik bir sipariş miktarına imza attı.

Özellikle Çin pazarında önemli bir büyüme kat etti.

%5,4 oranın da bir büyüme kat eden Audi, Çin pazar için 727 bin 358 aracın satışını tamamladı.

2019 yılında 10 bin 24 adetlik satış gerçekleştiren Audi Türkiye, 2020 yılında yüzde 81,2’lik bir artışla 18 bin 168 adetlik bir satış gerçekleştirdi.

2Uluslararası Performansta Artış

Audi AG’nin 2020 yılının özellikle son çeyreğinde büyük bir atak yaptığını söyleyen AUDI AG Satış ve Pazarlama Yönetim Kurulu Üyesi Hildegard Wortmann;

“Ekibimizin son derece güçlü uluslararası performansı sayesinde, geçen yılın ortalarında ilk korona dalgasından çıktık. Güçlü bir üçüncü çeyreğin ardından, yılın son çeyreğinde elde edilen rakamlar, 2020’deki başarılı sonuca ulaşmamızı sağladı.” dedi.

Küresel olarak halen zorlu sürecin devam ettiğini belirten Wortmann, 2021 için iddialı hedefler koyduklarını, sürekli büyümeyi hedefleyerek geleceğe daha iyimser baktıklarını ifade etti.

3 Audi E-Tron Modelinin Katkısı Büyük

Audi, elektrikli araç konusunda oldukça büyük yatırımlar yapan ve teknoloji özelinde oldukça başarı trendi yakalamış markaların başın geliyor.

Aynı zamanda premium sınıf araç sınıfında da son derece popüler bir konuma sahip.

Ve şimdi Audi, büyük bir konsantre halinde, elektrikli premium araçları üretme gayreti içerisinde.

Bu durum satış rakamlarına da olumlu olarak yansıyor.

Ciddi bir mesai harcandığı araçların tanıtım, kalite ve geri dönüşlerinde açık bir şekilde görüyor.

E-Tron denildiği zaman gerçekten uzay araçları gibi bir his yaratmayı başarıyorlar.

Zamanın ilerisine geçme çabası dahilinde Alman üretici, elektrikli araçlar konusunda ciddi bir mühendislik çalışması içinde diyebiliriz.

e-tron ve e-tron Sportback modelleri, 2020 yılında 47 bin 324 adetlik satışla, bir önceki yıla göre yüzde 79,5 büyüme kaydetti.

Alman premium üreticilerinin ürettiği elektrikli araçlar arasında dünyanın en çok satan modeli olan Audi e-Tron, Norveç’te ise, tüm modeller arasında en çok satılan olmayı başardı.

Audi

Almanya’da ise e-tron ve e-tron Sportback, son çeyrekte satış hacmini bir önceki yıla göre iki katından fazla artırdı.

İkinci El Audi İlanları

Tekerinize taş değmesin.

Kaynak-1

  Audi

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here