Aston Martin Vantage yarış arabalarını üçlü bir paket halinde satıyor. Araçların hepsi de son derece önemli bir yarış geçmişine sahip.

Lüks Markanın Yarış Tarihinin En Başarılı Dönemleri

Legacy Koleksiyonu, markanın son dayanıklılık yarışlarından elde edilen üç GT arabasını içeriyor: bir Vantage GT4 araba, V12 Vantage GT3 ve V8 Vantage GTE. Üçü de yepyeni bir şasiden üretildi ve her yerde bulunan som yeşil renk ve sarı vurgularla yarışmaya hazır hale geldi.

Aston Martin, bu küçük koleksiyonun “lüks İngiliz spor otomobil markasının yarış tarihindeki en başarılı dönemleri” temsil ettiğini söylüyor.

aston martin vantage

Aston Martin Vantage Araçlar Büyük Bir Geçmişi Yansıtıyor

Aston Martin Racing Başkanı David King, “Bir koleksiyoncu için, bu Aston Martin Racing Vantage üçlüsü, uluslararası spor otomobil yarışlarında marka için  halcyon dönemine en büyük övgüyü temsil ediyor” dedi. “Aston Martin o zamandan beri mevcut nesil turboşarjlı V8 Vantage ile dünya şampiyonluğu rekorları kırmaya devam ederken, orijinal otomobilin büyük başarısının attığı temeller, tüm dünyada hayranlık uyandırdı ve yarış tutkunları arasında sıkı bir favori haline gelmesine yol açtı. ”

Araba severler, bir GT4 otomobilinin neden bir yarış harikası koleksiyonunda yer alacağını sorabilirler. Bilgilere göre, Vantage GT4 2009’da görücüye çıktı ve VH dönemi mimarisi etrafında yaratılan ilk yarış otomobili idi. Aston Martin Racing, 2018’e kadar 107 örnek üretti. Koleksiyondaki araba ise 108. ve son olarak atölyeden çıkan araç.

aston martin vantage

V12 Vantage GT3 son V12 GT arabalarından biri olmasının yanı sıra, 2013, 2015, 2016 ve 2018’de İngiliz GT şampiyonluğunu kazanarak AMR’ye büyük bir başarı getirdi. Pek çok üreticinin turboşarja yenik düşmesine rağmen Aston Martin V12’yi ayakta tutmaya kararlıydı. Mevcut turboşarjlı V8 Vantage tarafından aşamalı olarak kaldırıldı, 2017’ye kadar 46 örnek oluşturuldu.

Sadece altı adet V8 Vantage GTE otomobili üretildi ve bu araçlar inanılmaz derecede başarılıydılar. FIA Dünya Dayanıklılık Şampiyonası’nda yedi şampiyonluk ve iki LeMans galibiyeti kazandı. Koleksiyonda bulunan GTE, 007 şasi numarası ile yapılacak yedinci ve son otomobil olma özelliği taşıyor.

Aston, oradaki tüm arabaların, şirketin ikonik Sterling yeşili ve sarı trim çizgileriyle aynı şekilde sunulduğunu söylüyor. Şirket, otomobillerle ilgili basın açıklamasında bir fiyat belirtmiyor, ancak ucuz olmayacakları söylenebilir.

İkinci El Otomobil İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here