Ana Sayfa Danışman Araç Temizliği Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Araç Temizliği Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

1
14033

Araçlarımıza bakıldığında ilk göze çarpan şeylerden bir tanesi mutlaka temiz olup olmadığıdır. İleride sıkıntılar yaşamamak için bakım ve araç temizliği düzenli yapmayı unutmamak çok önemli. Bu bakımları yaparken de arabanın değerini korumak istiyorsak işlemleri doğru yaptığımızdan emin olmalıyız.

Araç Temizliği için gerekli malzemeleri önceden toparlayın

Başlamadan önce gerekli malzemeleri toplayın. Temizlik setiniz temelde; bir kova, sünger, eldiven, yumuşak fırçalar; kurutmak için temiz havlular, silecekler ve temizleyici ürünler içerebilir.

Sabun veya deterjan kullanmayın. Aracınıza zarar vermenin yanı sıra çevreye de çok zararlı olabilirler. Bu iş için özel üretilmiş ürünleri kullanın.

Fotoğraf çekin

Araç temizliğine başlamadan ve bir şeyleri sökmeden önce fotoğraf çekin. Eğer motor sorunsuz çalışıyorsa, temizlemek için bir şeyleri sökmekte aceleci olmayın ve hangi parçanın nereye ait olduğunu bilin.

Her ne kadar güçlü bir hafızaya sahip olduğunuzu düşünseniz de işleri garantiye almak mantıklı olabilir. Temizleyeceğiniz alanı fotoğraflarla belgelediğinizde sıkıntı yaşama ihtimaliniz çok daha düşük olur.

Yeri, zamanı ve yöntemi iyi seçin

Arabanızı doğrudan güneş ışığı altında veya hava hala sıcakken yıkamayın. Yüksek sıcaklıklar sıvıların çabuk kurumasına ve boyada lekeler ve çeşitli birikintiler oluşmasına neden olur.

Yüksek basınçlı yıkayıcılar araç dışı için kullanılsa da, motor gibi parçalar için zararlı olabilir. Basınçlı su, contalara, elektrik panellerine ve bağlantılarına ve kolayca zarar verebilir ve hareket ettirebilir.

Motor bölmesinin durulama gerektirecek kadar kirli olduğunu fark ederseniz, basınçlı su yerine düşük basınçlı bir musluğa bağlanmış bir hortum işinizi daha iyi görecektir.Su kullanmadan önce tüm elektrik bağlantılarını ve açıklıkları mühürlemek için zaman ayırın. Böylece araca farkında olmadan bir zarar vermekten kaçınmış olursunuz.

Temizliğinizi sırayla yapın

Tekerlekleri ve lastikleri temizleyerek başlayabilirsiniz. Sonra da yukarıdan aşağıya doğru çalışarak vücudun bir bölümünü tek seferde durulayın. Yuvarlak izler bırakabilecek dairesel şekillerde temizlemek yerine ileri geri hareket kullanın.

Tekerlek ve lastik temizleme malzemelerini aracın dışı için kullanmayın. Muhtemelen aracınızın boyasını çizebilecek kir parçacıkları aldılar ve tekrar kullanılırlarsa boyaya zarar verebilirler.

Kullanım kılavuzu yardımcı olabilir

Aracınızın halısına, döşemesine ve süslemesine nasıl bakılacağına ilişkin talimatlar için kullanım kılavuzunuzu okuyun. Belirli temizlik ürünlerini kullanmadan önce renk bozulmasına veya başka bir hasara neden olmadıklarından emin olmak isteyebilirsiniz. Bu durumda koltuk altı gibi küçük ve göz önünde olmayan bir yerde test edin.

Havalandırma alanlarındaki ve küçük bölümlerdeki toz ve kiri temizlemek için detaylı ince fırçaları ve vakumlar kullanabilirsiniz.

Sahibinden Satılık Arabalar >>

1 YORUM

  1. Mustafa
    15 günde bir hafta sonu ritüeli olarak harika bir aktivite sinir stres alayı akıp gidiyor suyla beraber