Arabam Kaç Para?

18
74974
arabam kaç para eder?

İkinci elde araba satmak genellikle sanıldığı kadar kolay değildir. Bu süreci zorlaştıran konulardan biri de aracın gerçek fiyatını belirleme konusunda yaşanan çelişkidir. Eğer aracınızın piyasa koşullarına uygun olan gerçek fiyatını tespit edemezseniz ya uzun bir süre satmakta zorlanırsınız ya da değerinin çok altında sattığınız için pişmanlık yaşayabilirsiniz. Bu konuda sıkıntı yaşamamak için Arabam Kaç Para özelliğini kullanarak, arabanızın 2.el piyasa değerini kolayca öğrenebilir, ilanınızı doğru fiyattan yayınlayarak, aracınızı değerinde satabilirsiniz.

Bireysel olarak bir aracı kısa sürede ve doğru fiyatla satmanın yollarına biraz değinelim:

İlan Vermek ve Üyelik

İkinci el araba ilanlarında satmaya karar verdiğiniz bir aracınızın olduğunu varsayalım. Önce bir ilan düzenlemeniz gerekiyor. arabam.com sayfasında sağ üst köşedeki ‘ücretsiz ilan ver‘ butonuna tıklayarak hızlı ve kolay bir biçimde kendi ilanınızı hazırlayabilirsiniz. Facebook ile giriş yapabilir, üye değilseniz hızlıca üye olabilirsiniz.

İkinci El Araba İlanı Vermek

İlan verme konusunda da mutlaka dikkat etmeniz gereken bazı detaylar var. Örneğin aracın aydınlıkta çekilmiş ve mümkünse farklı açılardan çekilmiş fotoğraflarını ilana eklemek, araç hakkında doğru ve detaylı bilgi vermek, ekspertiz raporu sunmak çok önemlidir. Söz konusu doğru, net bilgilendirme kısmı, aracınızın daha kolay satılmasını, gerçek alıcıların ilanla ilgilenmesini sağlar. Böylece siz de aracın başına gelince vazgeçip sizin vaktinizi çalan alıcı adaylarıyla zaman kaybetmemiş olursunuz. İlanınızı detaylı bir biçimde düzenleyip sisteme girdikten sonra aracınız için bir fiyat belirlemeniz gerekiyor.

İkinci El Araç Satarken Fiyat Belirlemek

İkinci el araba satmanın en zor tarafı aracınıza fiyat belirleme konusunda yaşanır. Kimse arabasını değerinden ucuza satmak istemez. Hatta mümkünse biraz kar etmek istenir. Ama kar edeyim derken aylarca hatta bazen yıl boyunca ilan vermek ve sonuca ulaşamamak, sonra da acilen ucuza satmak gibi durumlar yaşanabilir. Üstelik bu uzun süreç boyunca sürekli gelip aracı gören ama almaktan vazgeçen alıcılarla vakit kaybetmek de var. Aracınıza fiyat belirlerken mutlaka gerçekçi olun.

arabam.com Arabam Kaç Para Sistemi Fiyatı Nasıl Hesaplıyor?

arabam.com, araç değeri hesaplaması için benzer özellikler gösteren araçların piyasada şu anki satış fiyatlarını inceler. Bu araçlar içerisindeki gerçekçi olmayan çok yüksek ve çok düşük bedelli olanları hesaplama dışında tutarak ortalamayı bulur. Aracınız ile ilgili verdiğiniz bilgileri ve piyasa eğilimleri ile mevsimselliği de hesaba katarak size “arabanızın fiyat aralığını” ve “aracınızın değerini” verir.

Arabam kaç para?

18 YORUMLAR

  1. bende arabamın fiyatını çok merak ediyorum açıkçası çünkü şuanki fiyatlar o kadar değişkenlik gösteriyor ki tam olarak değerini tahmin edemiyorum ne yazık ki. satmak istiyorum ama değerinin altında satmak istemiyorum. arabamcom un sistemini en yakın zamanda deneyeceğim. umarım doğru fiyata satabilirim. üst fiyattan satarsam da hak yemek istemem açıkçası.

  2. Benim gibi araç piyasasını tam bilmeyenler için çok iyi olmuş. Daha önce bir opel vectra c mi satmak için epey uğraşmıştım meğer fiyatı düşük yazdığım için şüphe oluşturuyormuş insanlarda. Hem daha ucuza araç satarak zarar ediyorsun hemde aracı satmakta zorlanıyorsun tezat bir durum.

  3. Birçok insanın merak ettiği bir konu.
    Net bir fiyatlandırma olmadığı için de insanlar araçlarını çok yüksek fiyattan satmaya çalışabiliyor bu durumda hem aracın satılmamasını hem de fiyatların suni olarak artmasına sebep oluyor.
    Bilgilendirme için teşekkürler.

  4. Beş sene önce sıfır araba alanlar şimdi üç beş katına satabiliyor. Arabanın gerçek değerini öğrenip fazla para vermemek için böyle bir hesaplama aracı gerekiyordu, teşekkürler.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here