Amerika’nın Bentley Sevgisi Tehdit Altında. Koronavirüs salgını halen devam ediyor olmasına rağmen, otomobil üreticileri her şey göz önüne alınırsa çok iyi satış rakamları raporlamaya devam ediyor. Bazıları diğerlerinden çok daha iyi durumdayken, lüks markalar en iyi performans gösteren markalar arasında yer alıyor. Bentley de onlardan biri. Ultra lüks İngiliz markası, geçtiğimiz yılın başından bu yana siparişlerde yüzde 50’lik bir artışın ardından 2021’e büyük bir patlama ile başladı. Aslında, geçen ay Ocak 2020’ye göre daha fazla araba üretti.

 Bir Ülke, Bentley’in Bu Yılki Şaşırtıcı Satışlarını Takdir Edecek

Bentley’in CEO’su Adrian Hallmark, Reuters’e verdiği demeçte, Dünyanın en büyük otomotiv pazarında halen sıcak satış olmaya devam ettiğini söyledi.

“Çin, normal beklentilere kıyasla sipariş seviyesi açısından dünyadaki en üstün performansı gösteriyor.” Dedi. Hallmark, Çin’deki en popüler modeller için kesin bir analiz sunmadı, ancak kazananın, 2021 model yılı için kapsamlı yenilemesi ile Bentley Bentayga olduğunu tahmin ediyoruz.

Çin Amerika’yı Geçebilir

Son zamanlarda ortaya çıkan diğer açıklamalar arasında Flying Spur V8 ve 1,9 milyon dolarlık Mulliner Bacalar yer alıyor. Bunların tümü hızlı bir şekilde dile getirilen sadece 12 örnekle sınırlı. Bentley’nin genel olarak en çok satan bölgesi, geçen yıl orada satılan toplam 3.035 birimle Kuzey Amerika olmaya devam ediyor. 2019’a göre yüzde 4 artış gösterdi. Çin, yıldan yıla yüzde 48’lik şaşırtıcı bir artışla 2.880 adetle yakından takip etti. Çin bu hızla giderse, bu yıl Bentley’in en iyi pazarı olarak Amerika’yı geçebilir. Amerika’nın Bentley Sevgisi Tehdit Altında oldu.

Geçtiğimiz Kasım ayında Bentley, 2030 yılına kadar tamamen elektrikli bir marka olmayı planladığı iddialı açıklamasını yaptı. Bu da harika çift turbo V8 ve W12 yanmalı motorlarının çıkmasına az zamanının kaldığının resmi olarak açıklanması anlamına geliyor.

Bentley, 2030 yılından önce, ürün yelpazesindeki her modelin 2023 yılına kadar hibrit bir varyantla satışa sunulacağını söylüyor. İlk saf pilli elektrikli model 2025’te piyasaya sürülecek ve yepyeni bir platformda sürüş olacak. 2026 yılına kadar, tüm ürün yelpazesi plug-in hibritler ve batarya/elektrik sistemi ile olacak. Otomobil üreticisi sadık müşterilerine yönelik bir anket yaptı. Bu ankete göre yüzde 55’lik kısmın önümüzdeki beş yıl içinde elektrikli bir Bentley’i düşüneceğini öğrendi. Bu yüzden doğru kararı verdiklerine şüphe yok.

Ayrıca yeni emisyon düzenlemelerinin bir adım önünde olmak akıllıca olacaktır. Elektrikli araçların Çin’de de popülaritesi artıyor. Bu nedenle Bentley, bu talebi karşılamak için birinci sınıf bir konumda olacağından emin.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here