Ford Bronco Pickup 2025’te Geliyor!

3
3945

Yeni bir pickup,tanıdık bir yüz! Ford Bronco Pickup!

Ford, Jeep Gladiator ile kafa kafaya gitmek için Ford Bronco ‘ya dayanan bir pickup geliştiriyor. Genişletip değiştirilmiş Ford Bronco’nun 2025 model yıllı bir araç olarak piyasaya sürülmesi bekleniyor. Ancak daha erken gelmesi de ihtimaller arasında.

2020 Jeep Gladiator, 2019’un en hevesle beklenen araç lansmanlarından biriydi. Jeep, uzun süredir alıcılara Wrangler tabanlı kamyon konseptleri sunuyordu. Bu araç beklentilerin gerçeğe dönüşümüydü.

Ford’un hattında Maverick ve mevcut Ranger, F-150 ve Super Duty modelleri bulunuyor. Bronco Pickup ise onlara beşinci olarak gelecek.

Pickup pazarına yenilik!

Pickup pazarı, sadece birkaç yıl önce Tacoma’nın neredeyse tamamen hakim olduğu orta büyüklükteki bir pazardı. Ram’in ve birçok markanın da alana girmesiyle birlikte, tüm segmentler arasında en aktif şekilde genişleyen alanlardan biri olacak şekilde şekilleniyor. Tam boyutlu pickup’lar büyüdükçe ve daha yetenekli hale geldikçe, kesinlikle daha çevik, yakıt tasarruflu araçlara mükemmel uyum sağlayacak bir dizi tüketici var.

Ford Bronco Pickup’ta dikkat çekici özellikler!

Ford Bronco SUV’nin, 2.3 litrelik ve 2.7 litrelik turboşarjlı dört ve altı silindirli motorlarla piyasaya sürülmesine rağmen, gelecek güncellemelerde değişebileceği söyleniyor. Ford’un 3.0 litrelik EcoBoost turbo V-6’sını gelecekteki bir güncellemede, muhtemelen Bronco Raptor şeklinde alması bekleniyor. Yeni Bronco, o zamana kadar daha büyük bir motora sahip olabilir, belki de 3.0 litrelik EcoBoost’u F-150’den devralabilir.

Ford Bronco adı ve görünümü, Bronco pickup için SUV hattından ödünç alınacak olan tek şey olmayabilir. Kaynaklar yeni Bronco’nun, Bronco SUV ile aynı ekipmanı ve trim paketlerini sunacağını söylüyor.

Bununla birlikte, Ford Bronco SUV hem iki kapılı hem de dört kapılı gövde stillerinde mevcut olsa da, Bronco pickup sadece dört kapılı şekilde sunulacak.

Markanın ürün çeşitliliği artıyor!

Bir pickup hattı bazı kişilere göre Ford için gereksiz gibi görünebilir. Fakat BMW, Mercedes-Benz ve Porsche’nin her modelin hayal edebildikleri kadar çok çeşidini yapmalarının nedeni, ne kadar çok model üretirlerse, o kadar çok araba satmalarıdır. Ford’un ayrıca, Ranger’den daha küçük bir segmente katmak için ‘unibody’ bir pickup düşündüğü söyleniyor. Bu da Ford’un da ürün çeşitliliğinden elinden geldiğince yararlanacağını gösteriyor.

Bizi bir süre bekletecek!

Ford’un aracı, 2024’ün ortalarında 2025 model olarak piyasaya sürmesi ve satışa sunması bekleniyor. Kaynaklar ayrıca Ford’un bekleme süresini kısaltmak için çalıştığını söylüyor. Ancak bu açıdan bakıldığında da 2022 mümkün olan en erken varış tarihi olarak gözüküyor. 2023 model yılı satış lansmanı bir Bronco pickup için olabilecek en erken tarih.

3 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here