2022 Mitsubishi Outlander 16 Şubat’ta Çıkıyor

Mitsubishi‘nin uzun zamandır gelecek ilk yeni ürünü olan yeniden tasarlanan 2022 Mitsubishi Outlander resmi olarak 16 Şubat’ta satışa sunulacak. Yeni dış tasarımının sızdırılmış fotoğrafları sayesinde yeni modelin çoğunu zaten görüldü.  Fakat tüm detaylara ve teknik özelliklere sahip olmak için çok beklemeye gerek olmayacak.

Yeni Outlander, 2014’ten beri piyasada olan mevcut nesilden daha modern görünecek. Bileşenleri, muhtemelen temelleri; 2.5 litrelik sıralı dörtlü motoru da dahil olmak üzere, yakın zamanda yeniden tasarlanan 2021 Nissan Rogue ile paylaşması bekleniyor. Outlander’ın plug-in-hybrid versiyonu da bu nesil için geri dönecek.

teaser

Yeni Teaser Videosu

Mitsubishi, 2022 Outlander’ın arazi türü ne olursa olsun, görevi yerine getireceğinden emin olmak için çamur, kar, çakıl ve su üzerinde zorlu testlerden geçerken çekilmiş bir teaser videosu yayınladı. Kamuflajın altında, 2019 Engelberg Tourer konseptini anımsatan bir dış tasarım olduğu görüldü. Arka tarafta, arka lambalar öncekinden önemli ölçüde daha ince görünüyor.

İç tasarım şu an için bir sır olarak kalıyor, ancak muhtemelen konsept otomobile benzeyeceği düşünülüyor. 15 saniyelik klip, bilgi-eğlence sisteminin orta konsola entegre edilmiş dokunmatik ekranı ile giden Outlander’ın aksine gösterge panelinin üstüne yerleştirilmiş tablo şeklinde bir ekran olacağını ortaya koyuyor.

Daha büyük ve Güçlü Bir Sistem

Mitsubishi, Outlander’ın arazi sürüşünün bir prototipini gösterdiği teaser’da; şirketin Super All-Wheel Control dört tekerlekten çekiş sisteminin yeni bir versiyonunu sunacağını söyledi. Şirket ayrıca yeni Outlander’ın öncekinden daha büyük olacağını söylüyor, bu da isteğe bağlı üçüncü sıra koltuğunun kalacağı anlamına geliyor. Yeni nesil modelin boyut olarak büyümesi ve platformu Rogue’dan ödünç alması ile şimdiye kadar satılan “en iyi donanımlı” Mitsubishi modeli olması bekleniyor.

Rogue’da görüldüğü gibi sürekli değişken bir şanzıman (CVT) aracılığıyla ön tekerleklere sağlanan 181 beygir gücüne sahip aynı sıralı dört 2.5 litrelik motoru kullanması bekleniyor.

2.4 litrelik benzinli motora (mevcut 2.0 litrelik ünite yerine) ve tahmini 43 mil (70 kilometre) elektrik menziline sahip yeni bir plug-in hibrit sisteminin de muhtemelen planlandığı düşünülüyor.

Şirket, geçen yıl yeni nesil SUV’yi duyurduğunda 2022 Outlander’ı çevreleyen “oyunun kurallarını değiştiren” unsurları açıklamaya henüz hazır değildi. Ancak Mitsubishi, SUV’nin tamamen yeniden tasarlandığını ve yıllar önce ralli yarışlarında kanıtlanmış bir mirastan yararlandığını söyledi.

Araba, 16 Şubat’ta saat 18: 00’de canlı yayın yoluyla görücüye çıkacak

.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here