2021 Toyota Mirai 650 KM Menzil İle Gelecek

0
2319

Toyota’nın uzun zamandır sürdürülebilir hidrojen geleceği vizyonu bulunuyordu. 2021 Toyota Mirai sedan ile otomotiv sektöründe yeni bir başlangıcın ilk adımını attı. Fosil yakıtların halen daha egemen olduğu bir ulaşım sektöründe yaşıyoruz. Ancak elektrikli araç sistemlerinin de çok hızlı geliştiği ve yaygınlaştığı bir gerçek. Bu noktada hidrojen yakıt hücreli araçların da gelecek vadettiğini söylemek mümkün.

2021 Toyota Mirai

2014 yılında ilk defa piyasaya çıkarmış olduğu Mirai modeli çalışmaları çok daha eskiye dayanıyor. 1992 yılında başlayan hidrojen yakıt hücre çalışmaları Toyota için önemli bir noktaydı. Şimdi bulunduğumuz noktada ise çok daha gelişmiş bir ikinci nesil araçla karşı karşıyayız. 2021 Toyota Mirai ile karbon emisyon salınımı sıfıra iniyor. Bunun yanında sürüş gerçekleştirdikçe çevreyi temizleyen negatif emisyon özelliği de bulunuyor.

2021 Toyota Mirai

Japonca’da gelecek manasına gelen “Mirai” kelimesi adının özelliklerini sonuna kadar yaşıyor. Toyota zamanla bu çevreci araç modelinin maliyetinin azalırken yaygınlığının artacağına inanıyor. Daha şimdiden ilk nesle göre yüzde 20 oranında daha az maliyetli bir ürün olmuş durumda. Şu an gelecek adına önündeki en büyük engel yakıt ikmal altyapısının neredeyse yok denecek kadar az ve yetersiz olması.

2021 Toyota Mirai

Menzili Artık 650 KM

Toyota mühendisleri Mirai üzerinde çalışırken çok titiz bir çalışma gerçekleştirmişler. Performansından tasarımına kadar birçok noktada büyük ilerlemeler kaydedip arzulanacak bir araç ortaya koymuşlar. Ama en önemli noktalardan birisi verimlilik noktasındaki gelişmeler olmuş. Elektrikli araçların menzilinin ötesinde bir mesafe gücü hidrojen yakıtına ileride talebi artıracak gibi. Artan yakıt kapasitesi ile beraber bir önceki nesle göre menzili yaklaşık yüzde 30 arttı. Böylelikle 2021 Toyota Mirai yaklaşık 650 kilometre menzile ulaştı. Sıfır ve negatif emisyonlu bu çevreci aracın böylesine bir menzile sahip olabilmesi harika.

2021 Toyota Mirai

O Havayı Da Temizleyen Bir Çevreci

Toyota Mirai’nin çevresel faydalarından biraz bahsetmiştik. Sıfır emisyonun ötesinde ‘negatif emisyon’ gibi faydalar sağladığını da söylemiştik. 2021 Toyota Mirai hareket halindeyken havayı da temizliyor. Aracın hava girişine bir filtre yerleştirildi. Bu hava girişinden motoru beslemek için araca hava çekilir. Ancak buradaki farklılık dokunmamış kumaş filtre elemanı üzerindeki bir elektrik yükü, kükürt dioksit , nitrit oksit ve zararlı parçacıklar dahil olmak üzere çevreyi kirleten mikroskobik parçacıkları yakalıyor. Böylelikle de sistem hava girişine giren partüküllerin yaklaşık yüzde 95’ini yakalayarak havayı da temizlemiş oluyor.

2021 Toyota Mirai

İkinci El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here