Peugeot 308, 2014 yılında ikinci nesli için geldiğinde, Avrupa’da Yılın Otomobili unvanını alarak, Fransız markası için altın bir çağ başlatmıştı. Ama şimdilerde yepyeni bir 308’in piyasaya sürülme zamanı geldi. Marka, bunu 2021 Peugeot 308 ile yapıyor. 2022’de yola çıkacak olan 308, önce 2021’in sonlarında ortaya çıkacak.

2021 Peugeot 308 İçin Çarpıcı Değişiklikler

Özel fotoğraflarda önizlenen ve casus fotoğrafçılar tarafından kameraya yakalanan araç, mevcut modele kıyasla çarpıcı bir şekilde değişecek. En son 208, 2008 ve güncellenen 3008 modeline benzer daha keskin, daha köşeli bir tasarım geliyor. Kabinde de buna benzer bir güncelleme bekleniyor. Bugünün arabasında bulunan minimalist düzenden ziyade, yeni 308, Peugeot’nun en son modellerinin standardına dijital bir yükseltme alacak.

Peugeot yeni hatchback ile tamamen yeni bir cephede savaşacak. Çünkü hem plug-in hibrit hem de tamamen elektrik gücü düşünülüyor. Peugeot’nun sahibi Groupe PSA’nın elektrikli araçlardan sorumlu başkanı yaptığı açıklamada, gelecek 308’i benzinli, dizel, plug-in ve tamamen elektrikli model alıcıları için bir otomobil yapma arzusunu açıkladı. Peugeot’nun bir sonraki ailesi için planlanan esnekliği vurguladı.

308 iç mekan

Çeşitli Platformlara Uygun

Anne-Lise Richard, “308 her iki platformda da üretilebilir – e-CMP ve EMP2,” dedi. “Açıkça hem PHEV hem de EV’ye sahip olabiliriz. Müşteriler için her iki teknolojiye de yer olduğunu düşünüyorum. ”

İki farklı platforma – süperminiler için CMP düzeni, artı Peugeot’nun şu anki 308’i tarafından kullanılan daha büyük EMP2 mimarisi – referans, yeni otomobilin iki farklı temel seti üzerine inşa edileceği anlamına gelmiyor. Firmanın elinde bulundurduğu teknolojilerin bir göstergesi olarak görmek doğru olacaktır.

E-CMP platformu yeni Citroen C4’te kullanılırken, yakında çıkacak olan DS 4 güncellenmiş EMP2 temellerini kullanacak.

Hem plug-in hibrit hem de elektrik gücünün göze alındığı düşünüldüğünde, yeni 308’in CMP yerine EMP2 kullanması daha olası olarak görülüyor. Daha küçük CMP sistemi benzinli, dizel ve saf elektrikli güç aktarma organları için uygundur, ancak EMP2 platformu, benzinli motor ve plug-in hibrit seçeneklerinin yanı sıra tamamen elektrik gücünü barındıracak şekilde geliştirilmektedir.

2021 Peugeot 308

Haberler Gelmeye Devam Edecektir

EMP2’ye dayalı tamamen elektrikli bir otomobil henüz piyasaya sürülmedi, ancak Peugeot, Citroen ve Vauxhall, aynı teknolojiyi kullanan orta büyüklükte elektrikli kamyonetler ortaya çıkardı. Bu nedenle 200 milden fazla menzili olan bir aile arabası bir sonraki mantıklı adım olarak görülüyor.

Peugeot, 355bhp 508 Sport Engineered sedanını  tanıttı ve 1.6 litrelik benzinli-elektrikli güç aktarım mekanizması istenirse doğrudan 308’e yerleştirilebilir. Her ne olursa olsun, aracın 222bhp ve 30 milden fazla elektrikli menzile sahip 1.6 litrelik plug-in hibrid sistemin daha az güçlü, daha ekonomik bir versiyonuyla sunulacağı neredeyse kesin.

Yeni 308’in de 48 volt yarı hibrit teknolojisi açısından önemli bir Peugeot olması bekleniyor. Otomatik versiyonların; 2022’de piyasaya sürülme zamanında Punch Powertrain tarafından geliştirilen yeni bir elektrikli çift kavramalı şanzımana sahip olması muhtemel.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here