2021 Formula 1 Sezonunun Açılışı Erteleniyor mu?

2021 formula 1

Avustralya’da yapılacak olan 2021 Formula 1 sezonunun açılış yarışı, COVID-19’un devam eden etkisi nedeniyle ertelenecek. F1, Avustralya Grand Prix’sini geçen yılın sonundaki 23 turluk 2021 takviminin ilk yarışı olarak belirleyerek, etkinliği 21 Mart olarak planlamıştı.

Halihazırda 21 Mart hafta sonu için planlanan 2021 Avustralya Grand Prix, sakinleri yurt dışından geldiklerinde iki hafta karantinaya almaya zorlayan; yabancıların seyahatlerini büyük ölçüde kısıtlayan seyahat kısıtlamaları nedeniyle engellenebilir. Yeni, potansiyel olarak daha tehlikeli varsayılan COVID-19 türlerinin ortaya çıkmasıyla birlikte bu zorluklar, F1’i sezon açılışını yeniden planlamaya zorlayabilir. Yeni yıldan önce Avustralya, dünya çapında 1,8 milyondan fazla insanı öldüren virüsün yeniden dirilmesine karşı koruma sağlamak için sert önlemler aldı. Formula 1 personeli, Avustralya’ya vardıklarında ya 14 günlük bir karantinaya uymak zorunda kalacak ya da ülkeye özel uçuşlar gerçekleştirecek. Bunların her ikisi de önemli lojistik ve mali engeller teşkil ediyor.

Erteleneceği Tahmin Ediliyor

Kaynaklar Avustralya Grand Prix için 2021 sezonunun sonlarına erteleneceği tahminini yürüttü ve bunun duyurusunun bu ayın ilerleyen günlerinde yapılacağını iddia ediyor. Yarışın planlandığı gibi devam edebilmesi için geçici parkurun yapımına Ocak ayı sonundan önce başlanması gerekiyor. Grand prix’in Mart ayında devam edip etmeyeceğine dair bir karar bu nedenle önümüzdeki iki hafta içinde alınması bekleniyor.

Mart yarışı için bilet satışlarına başlanmadı. Destek kadrosunda yer alması planlanan Avustralya’nın Supercars serisinin; Melbourne etkinliği gerçekleşmezse aynı haftasonu yakındaki Sandown Park pistini kullanma seçeneğine sahip olduğu söyleniyor.

2021 formula 1

Grand prix planlandığı gibi devam edemezse, yılın ikinci yarısına kadar ertelenmesi muhtemel görülüyor. Ancak bu, muhtemelen 2021 F1 takviminde başka olayların taşınmasını da içerecektir.

“Dört Gözle Bekliyoruz”

28 Mart’ta yapılması planlanan Bahreyn Grand Prix için biletler şimdiden satışa çıktı. Melbourne yarışı ertelenirse Bahreyn sezonu açacak.

Bir Formula 1 sözcüsü şunları söyledi: “2020’de yarışa güvenle dönebileceğimizi kanıtladık ve birçok kişinin imkansız olduğunu düşündüğü şeyi Mart ayında gerçekleştirdik. 2021 takvimimizi belirledik ve bu yıl Mart ayında F1’in dönüşünü dört gözle bekliyoruz. ”

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here