Fiat Talento, orta ölçekli sektörde satışa sunulan Fiat Professional’ın yeni minibüsü. Ancak isim aşina olmasa da minibüsün kendisi yakın zamanda olacak. Temelde bu araç, Renault Trafic’in yeniden yapılandırılmış bir versiyonu. Talento da tamamen yeni bir isim değil, çünkü bazıları bunun 1980’lerde Fiat Ducato’nun kısa dingil mesafeli versiyonunda kullanıldığını hatırlayabilir.

Renault ortaklığı; Talento

Trafic bazı platformu mühendisliği kullansa da Fiat Professional 2016 yılında talento’yu tanıttı, iyi görünümlü ve pratik tasarımı, konforlu yolculuğu ile sektöre önemli bir etki yapmıştır. Fiat  filoları için iyi haber şu ki, yeni Talento, Euro 6 motorları da dahil olmak üzere tüm bu zorlu işlerden Renault’dan yararlanıyor.

Ancak, Fiat’ın PSA Grubu ile yakında gerçekleşecek birleşmesi ile birlikte, mevcut Talento çok daha uzun süre ortalıkta olmayacak. Mevcut modelin üretiminin azaltılacağı zaten onaylandı ve PSA Grubu’ndan türetilmiş bir modelin 2021’de gelmesini bekleyebiliriz.

Renault ve Nissan klonlarının yanı sıra Talento, Ford Transit Custom , Mercedes Vito ve Volkswagen Transporter’ın yanı sıra biraz daha küçük ama daha gelişmiş ve araba benzeri PSA Group minibüsleri Vauxhall Vivaro’nun da dahil olduğu zorlu bir rakip kalabalığına karşı savaşıyor. ,  Peugeot Expert ,  Citroen Dispatch  ve üstyapı paylaşımlı  Toyota Proace minibüsleri, sürücü için harika bir ambalaj, gelişmiş bir güvenlik paketi ve daha da fazla incelik sunuyor.

Teknik özellikler

Talento, bazı rakiplerle karşılaştırıldığında menzil nispeten basit olmasına rağmen çeşitli formatlarda gelir. Kısa veya uzun dingil açıklığına sahip panelvanlar, ayrıca bir mürettebat minibüsü ve bir şasi kabini vardır. Motor seçenekleri, 120HP veya 145HP şekillerinde tek bir 2.0 litrelik Multijet dizel ile sınırlıdır. Multijet diyoruz, ancak bu basitçe Renault’nun dCi dizeli yeniden markalandı. Standart, SX, Tecnico ve Sportivo trim seviyeleri vardır ve tüm minibüsler merkezi kilitleme, elektrikli camlar ve aynalar, yüksekliği ayarlanabilir sürücü koltuğu, ayrıca ses için Bluetooth, DAB ve direksiyon simidi kontrolleriyle birlikte gelir.

SX, klima, park sensörleri ve garip bir şekilde adlandırılan ‘Living Brown’ iç kaplama paketi ekliyor, bu da minibüse, kahverengi ön panel plastikleri ve koltuk kumaşı sayesinde gerçekten biraz daha şık bir görünüm veriyor – bize güvenin, biraz daha ekler taksiye ilgi. Tecnico biraz daha teknoloji ve biraz daha stil katarken, Sportivo daha yarışçı bir görünüme, biraz deri kaplamaya ve dış grafiklere sahip

Yükleme Alanı ve Pratiklik

Fiat Talento’nun ambalajı, bir dizi çok pratik seçenek sağladığı anlamına gelir. Temel minibüs 4,999 mm boyutlarındadır ve kısa dingil mesafesi görünümünde 5,2 metreküplük bir kübik kapasiteye sahiptir. Uzun dingil mesafesini tercih edin ve kapasite 6 metreküp yükselir. Sunulan alan, Talento modellerinin en küçüğünün üç Euro paleti veya 11 yaprak alçıpanı yutabileceği anlamına gelir ve teklif edilen maksimum yük kapasitesi maksimum 1.249 kg’dır.

Güvenilirlik ve Güvenlik

Talento, sağlam yapısı ve standart çelik bölmesi sayesinde yeterince güvenli bir şekilde kaplanmıştır. Bununla birlikte, Euro NCAP’in 2015 yılında bir Renault Trafic Combi çarpışma testi sadece üç yıldızla sonuçlandı. Buna karşılık, yeni Citroen Dispatch ve Peugeot Expert’in SpaceTourer ve Traveler sürümleri beş yıldızla ödüllendirildi. Yeni gelenler, bir binek otomobilden türetilen bir platform mimarisinin yanı sıra daha gelişmiş güvenlik sistemlerini paylaşmaktan büyük ölçüde yararlanıyor.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here