2021 BMW M5 CS Sınıfının En Hızlısı

0
6563

2021 Yılının en çok beklenen araç modellerinden birisi olan 2021 BMW M5 CS Tanıtıldı. Ve sınıfının en hızlısı oldu.

2021 BMW M5 CS

BMW’nin en güçlü serilerinden birisi olan M serisinin özel bir üretimi olan M5 CS Modeli uzun süredir bekleniyordu. Ve sonunda yapılan tanıtımla beraber merakları gidermiş oldu. Genel olarak incelediğimizde ise genel manada heyecan uyandıran bir model ortaya çıktığını söyleyebiliriz. 2020 yılının yaz aylarında ortaya çıkan model o zamandan beri birçok casus fotoğrafı ile üzerindeki ilgiyi ve merakı taze tutmayı başardı. Ve artık merakları sona erdiren açıklamalar geldi. Bilindiği üzere CS modelleri diğer modellerden ayıran en temel özellik aracın hızı oluyor. O sebeple ilk akla gelen soru 2021 BMW M5 CS modeli ne kadar hızlı oluyor. 4.4 litrelik çift turbolu V8’i tam 636 beygir güçle buluşturan BMW en güçlü M serisi aracı ortaya çıkarmış. Aracın 0-100 Kilometre hızlanması yalnızca 3 saniye sürüyor. 0-200 Kilometre hızı yakalaması ise yalnızca 10.4 Saniye.

Hızlanma süreleri ile mest eden 2021 BMW M5 CS modeli her anlamda normal M5 modeline fark atıyor. 636 beygirlik bu canavar saatte 305 kilometre hıza ulaşabiliyor. Bu verileri ile beraber tüm BMW severlere ve otomobil tutkunlarının hayallerini süsleyen bir güce sahip diyebiliriz.

Diğer Değişiklikler

Araç kabini içerisinde M logolu karbon fiber koltuklar kapıları açar açmaz dikkatleri üzerine çekiyor. Döşemeler ise kırmızı ve siyah renkleri ile yenilenmiş durumda. Aracın arka kabininde de bir çift yarış koltuğu barındırıyor araç. Koltukların baş koyma hizasında ise efsanevi Alman pisti Nürburgring silueti olması ise hıza ve güce gönderme olsa gerek. Kabin içerisindeki görülebilecek her yerde CS logosu yer alıyor. Yani araç her noktasında ben farklıyım demeye çalışıyor. Araçta ağırlıktan tasarruf etme açısından birçok donanımın terk edildiği de bir gerçek. Ancak 12.3 inçlik multimedya ekranı karşımıza çıkıyor ve tüm heybeti ile bizi karşılıyor. 20 inçlik jantlar kullanılmış bu modelde.

Bu özel model sınırlı sayıda olacak ve sadece 1 yıl satışta kalacak. Şu an için belirlenmiş fiyatı ise 200 bin Euro. Bahar aylarında showroomlarda göreceğiz gibi duruyor. Ancak öncelik ABD pazarında olacak gibi duruyor.

İkinci El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here