2018 Ford GT ‘ye olan ilgi, yakın zamanda bir Barrett-Jackson müzayedesinde bir Ford GT’nin 1.21 milyon dolara satılmasıyla artıyor. Bu satış rakamından sonra diğer 2018 Ford GT’lerin de fiyatlarının artması bekleniyor.

Barrett-Jackson Müzayedesi 2018 Ford GT Satışı
Barrett-Jackson Müzayedesi 2018 Ford GT Satışı

2018 Ford GT piyasaya ilk çıktığında 450.000 $ başlangıç ​​fiyatına sahipti. Blue Oval tarafından üretimi yapılan Ford GT, yalnızca altı yıllık bir süre içinde 1.350 örnekle sınırlandırıldı. Verilen fiyat çok büyük bir paraydı ve pek çok kişi buna değip değmeyeceğini merak etti. Çok az Ford hayranı bu pahalı arabayı garajına koyabildi. 2018 Ford GT’nin oldukça egzotik bir 3.5 litrelik çift turbo V6’ya sahip olması rakiplerine kıyasla performans olarak daha zayıftı. Özellikle beygir gücü ve tork rakamlarında Avrupalı ​​rakipleriyle eşleşememesi nedeniyle satış fiyatına değmeyeceği tartışılıyordu. Görünüşe göre bu az miktardaki 2018 Ford GT, çok iyi bir yatırım olduğunu kanıtlandı.

Ford GT-2018
Ford GT-2018

2018 model yılı GT’ler, Ford ile 24 aylık yeniden satılmama sözleşmesinin sona ermesi ve birçoğunun el değiştirmeye başlaması nedeniyle kullanılmış otomobil pazarında satılabilecek ilk örneklerdir. Yaklaşık 1 milyon dolara satılan diğer birçok Ford 2018 GT mevcut. Ancak bu örneğin fiyatı, fiyatların en azından kısa vadede artmaya devam edeceğini gösteriyor.

1.21 Milyon Dolarlık 2018 Ford GT

Aşağıdaki video ve fotoğraf galerisindeki araba 1.210.000 $ ‘a rezervsiz olarak satıldı ve bu da onu şimdiye kadar açık artırmaya çıkarılan en pahalı 2018 Ford GT yaptı. Kilometre sayacında yalnızca 853 mil (1.373 kilometre) gösteriliyor, aracın bu fiyata satılması şaşırtıcı değil. Kırmızı yarış koşum takımları mevcut. Ayrıca araba Michelin Pilot Sport Cup 2 lastiklere sarılmış 20 inçlik Saten Grafit alüminyum jantlar ve spor karbon seramik fren diskleri ve kırmızı Brembo kaliperleri üzerinde oturuyor. Dark Energy iç mekan ve bir iç kapağa sahip güç beslemeli süper otomobil ayrıca opsiyonel olarak Nisan 2021’e kadar geçerli devredilebilir bir garantiye sahip.

1.21 Milyon Dolarlık Ford GT Kabin Tasarımı
1.21 Milyon Dolarlık Ford GT Kabin Tasarımı

Bu Ford GT’nin listesi, hafif Alaşım yarış şeritleri ile Gölge Siyahı rengine boyandığını ortaya koyuyor. Süper otomobilin içinde karbon fiber Sparco koltuklar ve altı noktalı yarış koşum takımları bulunuyor. Asıl sahibi muhtemelen bir yatırım olarak satın aldı, çünkü üzerine sadece 853 mil (1.372 km) koydu.

Ford-GT Dış Görünüm
Ford-GT Dış Görünüm

Çevrimiçi listelemeye göre, satışta ayrıca “sipariş kiti, orijinal nakliye koltuğu ve direksiyon simidi kapakları, kullanım kılavuzları, orijinal kutusundaki akü ihalesi, transmisyon aleti, kilitli bijon somunları ve bir yakıt doldurucu.” mevcut. Bununla birlikte, bu GT ile ilgili tek sorun, muhtemelen değiştirilecek olan sabit konumlu koltuklarla ilgilidir.

İkiz turbo motorun, süper şarjlı V8 ve serbest nefes alan motorlara uzun süredir dayanmadığını da iddia edebilirsiniz. Ancak yine de, V6 ile araba 96.6 km/saat’e (60 mil/sa) üç saniyede çıkıyor. En yüksek hız ise 348 km/sa (216 mph) olarak derecelendirilmiştir ve bu ise arabayı bugün üretimdeki en hızlı Ford yapar.

3.5 litrelik çift turbo V6 motoru
3.5 litrelik çift turbo V6 motoru

İlk sahibinin neden bu GT’yi satmak için bu kadar beklediğini merak ediyorsanız, bunun basit cevabı Ford’dur. Unutmayalım ki, Dearborn merkezli otomobil üreticisi, her müşterinin GT’yi en az 24 ay satmasını yasaklıyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here