Suzuki Alto, artık üretilmiyor.

Nissan pıxo, Peugeot 108 ve Toyota Aygo, Alto’nun dişli rakipleridir.

Alto, çok eski ve basit bir arabadır. Ayrıca çarpışma güvenliği açısından Euro NCAP’ten beş yıldız üzerinden yalnızca üç yıldız aldı. Bagajı olduça küçüktür. Şehir otomobili sınıfı için bile yetersizdir. Tek motor seçeneği 1.0 litrelik üç silindirli bir benzinli motordur.

Alto

Suzuki, Alto’yu yalnızca bir motorla sunuyor. O da 1.0 litrelik üç silindirli benzinli ünitedir. Skoda Citigo’daki ile benzer bir motordur. 68bhp motoru, sorunsuzdur ve isteksiz bir performans sergiliyor. Beş vitesli düz şanzımanla birleştiğinde, Suzuki’nin 0-100kmh’den 13,5 saniyede koşmasını sağlıyor.

Bununla birlikte, dört vitesli otomatik şanzıman seçeneği de vardır. Alto, her yönden iyi görüş alanı ve iyi bir performans sergiliyor. Hafif direksiyonu çevik bir kullanım sağlar. Ne yazık ki, otoyolda çok fazla rüzgar, yol ve motor gürültüsü alıyor. Bu da Suzuki Alto’yu yorucu bir uzun yol arkadaşı yapıyor.

Alto iç mekan

Suzuki Alto ucuz bir arabadır. Bu nedenle üstün kaliteli tasarım beklemeyin. Kesinlikle Skoda Citigo veya Toyota Aygo kadar zarif bir tarza sahip değildir. Ancak en azından tüm versiyonlarda gövde renginde tamponlar ve renkli camlar bulunur. Ayrıca en üst seviye SZ4 modelinde 14 inç alaşım jantlar bulunuyor. Kabin sert ve cızırtılı plastiklerle doludur. Yine de sağlam bir şekilde vidalanmıştır. Ayrıca tüm versiyonlarda merkezi kilitleme, elektrikli ön camlar ve bir radyo/CD çalar bulunur.

Arkada sadece iki emniyet kemeri var. Ayrıca baş ve diz mesafesi sınırlıdır. Alto ayrıca, 129 litrelik bir bagaj alanına sahip. Yine de, ekstra taşıma kapasitesi için arka sırayı düz bir şekilde katlayabilirsiniz. SZ4 modelleri ise çok yönlü bir 50/50 arka koltuk yatırma düzenine sahiptir. Ayrıca iç kısımda çeşitli bardak ve şişe tutucular var. Ayrıca dört kapı cebi ve ön panelde bulunan kullanışlı bir saklama tepsisi dahil olmak üzere yeterli miktarda saklama alanı var.

İKİNCİ EL SUZUKİ İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here