Ana Sayfa Genel Yılın Tasarımı Ödülü Maserati MC20’ye Gitti!

Yılın Tasarımı Ödülü Maserati MC20’ye Gitti!

0
984

Uluslararası ürün tasarımcılarının çalışmalarını değerlendirmek amacı ile kurulan Avrupa Ürün Tasarım Ödülü Organizasyonu (The European Product Design Award) tarafından Maserati’nin yeni modeli Maserati MC20 değerlendirilip ödüllendirildi. Maserati’nin yeni nesil süper spor otomobili dünya genelinden binlerce heyecan verici tasarım ve yenilikçi ürün arasında jüri tarafından üç farklı kategoride ödüle layık görüldü.

Ödülü değerlendiren; Maserati Tasarım Başkanı Klaus Busse: “Amacımız, ilerleyen yıllarda Maserati’de yeni bir dönemi başlatan model olarak hatırlanacak bir otomobil tasarlamak idi. Maserati MC20 ile hedefimize ulaştığımızı düşünüyorum. Bu benzersiz projeye gönülden bağlı tüm ekip arkadaşlarımla böylesine önemli bir ödüle layık görüldüğümüz için onur duyuyorum” şeklinde konuştu.

Maserati MC20’nin ismi, Maserati ve Corse (yarış) kelimelerinden ilham alınarak oluşturulmuş. Bu isim ile markanın yarış dünyasına dönüşünü simgeleyen ve Torino’daki Centro Stile Maserati’de (Maserati Tasarım Merkezi) tasarlanan MC20, zarafet ve sportiflik kavramlarını mükemmel bir şekilde harmanlamış. Gerçek Maserati tarzını güçlü bir şekilde ortaya koyan bu süper spor otomobil, her yönü ile hızı çağrıştırıyor. Üstelik sıkı durun Maserati MC20, sadece 24 ayda geliştirilmiş.

Yüzde Yüz İtalyan Model!

MC20, Modena’da üretilen bir model. Araç, sadece güzel bir tasarım sunmakla kalmıyor. Aynı zamanda fonksiyonellik ve işlevsellik çözümlerini de bünyesinde barındırıyor. Maserati MC20, hız- performans, rafine aerodinamiğe sahip. Üstelik onu benzersiz kılan kusursuz çizgileri ile de benzerlerinden ayrılıyor.

Gelin bu canavar otomobilin detaylarına birlikte bakalım.

Maserati MC20 Teknik Özellikleri

Maserati MC20, oldukça hafif bir otomobil. Hem de 1.500 kg’dan bile daha hafif. Otomobilin 621 bg güç çıkışı sayesinde ve 2.33 kg/bg ağırlık/güç oranında sınıfının en iyilerinden birisi olduğu da inkar edilemez tabi ki. Üstelik bu hafif ağırlığı, konfor açısından hiçbir şeyden ödün vermeden elde edilmiş. Gördüğümüz üzere Maserati MC20, performansın yanında konfor ve lüks arayan sportif ama sofistike bir müşteriyi tatmin etmek için sınıfındaki otomobillerin sahip olması gereken tüm içeriklere sahip. Maserati firması tarafından geliştirilen, 90 derecelik, ikiz turbo 3.0 litrelik V-6 motorla, 7.500 rpm’de ve 621 beygir 729 nm tork güç üretiyor.

Dış Tasarım

Performans rakamlarına baktığımızda Maserati MC20, gösterdiği kadar modern bir görünüm sergiliyor. Otomobilin karbon fiber monokok şasisi, eski efsane MC12 otomobilini anımsatan minimalist, modern karbon fiber gövde ile kaplanmış. Maserati MC20’de, geniş ayarlı yatay veya çapraz farlara sahip olmak değil, Coupe’nin keskin burnunu vurgulayan dik bir aydınlatmaya sahip olmayı tercih edilmiş. Bu otomobili satın almayı düşünenler için şimdilik altı renk seçeneğine bulunuyor. Ancak siyah tavanı (çatı), hangi renk seçilirse seçilsin aynı kalacak.

İç Mekan

Maserati MC20, kabinini içinde modernist minimalizm duygusunu taşırken, düzenli ama lüks görünümlü iç mekanı ile de oldukça davetkar görünüyor. Otomobilin direksiyon simidi, karbon fiberden ve mikro süetten yapılmış. Aynı zamanda devasa vites değiştirme kulakçıklarına da (Paddle Shift) sahip.

Maserati MC20, sürücülerin sürüş deneyimini istedikleri gibi seçmelerine olanak tanıyor. Bunu da sahip olduğu 4 çeşit sürüş modu ayarları ile yapıyor. Varsayılan, konfor odaklı ayar olarak GT modundan başlıyor. Diğerleri ise şu şekilde:

GT Mod

Araç çalıştırıldığında aktif olan varsayılan sürüş modu GT’dir. Günlük sürüş için ideal olan bu mod maksimum kullanım kolaylığı ve konfor sağlar. Çekiş kontrolü ve pedal hassasiyeti stabildir. Egzoz valfleri ise 5.000 rpm üzerinde çalışır.

ISLAK Mod

Hızlanma veya viraj alma sırasında savrulmayı önlemek için ıslak veya nemli yol yüzeylerinde en üst düzeyde kontrol sunan moddur.

SPORT Mod

Yüksek çekiş koşullarında en yüksek performansı sunar. Üstelik pistte kullanım için de idealdir. Valfler 3.500 devir hızında çalışır. Pedalı da son derecede hassastır.

CORSA Mod

Çekiş kontrolü çok daha az aktiftir. Denge kontrolü etkindir. Ancak bu mod maksimum keyfi ve aynı zamanda en zorlu kullanımı birlikte sağlamaktadır. Motor hacminin maksimum kullanıldığı mod, Corsa modudur.

Özetleyecek Olursak:

2021 Yeni Maserati MC20 Teknik Özellikleri ve Fiyatı

Motor: 3.0 lt V6 DOHC 24 valf 630 ps 621 beygir 729 nm tork (çift turbo benzinli)
Şanzıman: 8 ileri çift kavramalı otomatik
Performans: 0-100 km/s: 2.9 saniye – 0-200 km/s: 8.8 saniye – Maksimum hız: 325 km/s
Boş Ağırlık: 1469.6 kg
Fiyatı: 7.897.461 TL

HENÜZ YORUM YOK