Ana Sayfa Genel Türkiye’deki Pistler!

Türkiye’deki Pistler!

0
4603

Türkiye de maalesef ki üç tane pist vardır. Birinci pistimiz İzmir’de bulunan Ülküpark Yarış Pisti. İkinci pistimiz ise İntercity İstanbul Park pistidir. Üçüncü ve en küçük pistimiz İzmit Körfez Pistidir. Yıllardır Türkiye de bulunan pistlerin yetersiz olması ve yenilerinin inşa edilecekleri konuşulmaktadır. Pistlerin bakım maliyetleri ve yapım aşamaları oldukça zor ve masraflıdır. Bu yüzden firmalar ve yatırımcılar pist ve yarış sektöründen uzak durmaktadır. Firmaların ve sponsorların çekingen tavırları, ülkemizdeki motosiklet ve otomobil sporlarını da olumsuz etkilemektedir. Maliyet ve işletim masrafları sporcular tarafından sürekli olarak karşılamamaktadır. Türkiye’deki pistler! Dediğimiz zaman insanların keyif almak için streslerini atabilecekleri iki pistimizi inceleyelim.

İntercity İstanbul Park

İnterciy İstanbul Park 2003 yılında inşa edilmeye başlanmıştır. 2005 yılına gelindiği zaman Formula 1 yarışına ev sahipliği yapmıştır. Bu ev sahipliği, ülkemizin adını duyurmakta son derece önemli ve tarihe geçecek bir olaydır. 2012 yılında gelindiğinde işletim masraflarının yüksek olması nedeniyle İstanbul Park, kendi kaderine terk edilmeye başlamıştı. 2012 yılında İntercity tarafından satın alınarak, iyileştirme ve geliştirme çalışmaları yapılmıştır.

İstanbul’un Tuzla ilçesinde yer almaktadır. İstanbul ve Tuzla açısından büyük bir öneme sahiptir. 2.212.000 metrekare alana kurulmuş bir tesistir. Pist 5.338 kilometre uzunluğa sahiptir. Pistin genişliği 14.5 metre ile 21 metre arasında değişiklikler göstermektedir. 6 sağ viraj, 8 sol viraj olmak üzere toplam 14 viraja sahiptir. Bu virajlar kendi içlerinde yapı olarak değişiklik göstermektedir. Günümüze kadar yapılan en yüksek hız +320 km/s olarak kayıtlara geçmiştir. Bu hız Formula 1 yarışında kaydedilmiştir.

Dünyada en çok sevilen ve güvenilir olarak sayılan pistler arasında ilk üçte yer almaktadır. En güzel özelliklerinden birisi de kendi aracınızla, pist günlerine katılabiliyor olmanızdır. aracınıza bağlı olarak fiyatlar değişmektedir. Gerekli bilgilere İntercity İstanbul Park’ın resmi sitesinden ulaşabilirsiniz.

ÜlküPark Yarış Pisti

İzmir ÜlküPark yarış pisti 245 dönümlük bir araziye kurulmuştur. 1997 yılından günümüze kadar çeşitli yarışlara ev sahipliği yapmaktadır. İstanbul Park’tan sonra Türkiye’nin en uzun pisti olmaktadır. pist 2.186 km uzunluğa ve 11 viraja sahiptir. Çeşitli otomobil, motosiklet ve karting yarışlarına ev sahipliği yapmaktadır. İzmir Ülkü Park yarış pistinde motosiklet eğitimi, araba eğitimi, bireysel ve grup sürüşü eğitimleri verilmektedir.

İzmit Körfez Yarış Pisti

1993 yılında İstanbul Otomobil Sporları tarafından kurulmuştur. Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından yönetilmektedir. 9 viraj ve 1950 metrekareden oluşmaktadır. Türkiye’deki Pistler! Başlıklı içeriğimizden yola çıkarak, ülkemizde pistlerin yetersiz olduğunu ve gelişmesi gerektiğini anlayabilirsiniz.

İkinci El Araç İlanları

 

 

 

HENÜZ YORUM YOK