Türkiye’de Satılmayan Arabalar: Kia Seltos SX

1
2348

Türkiye’de Satılmayan Arabalar: Kia Seltos SX incelemesi ve detayları… Güney Koreli otomotiv üreticisi son dönemlerde ürettiği SUV modelleriyle dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Özellikle Türkiye’de satılan Stonic modelleriyle B segmentindeki SUV kategorisinde de yer almak istedi. Stonic modeline benzer özellikleri ve tasarımıyla dikkatleri üzerine çeken Kia Seltos SX, Türkiye’de satışa sunulmayan modellerden biridir. Kia Seltos SX’e genel anlamda bakacak olursak harika bir tasarım ile sunulan kompakt ve güçlü crossover’ın olağanüstü bir kombinasyonu olduğunu söyleyebiliriz. Stonic, Soul ve Sportage gibi diğer Kia versiyonları arasında bir orta yol bulan Seltos SX, pratiklik ve stilin bir tanımıdır. Güç, yakıt tüketimi ve ferahlık açısından test edildiği zaman bu crossover modeli tüm talepleri karşılayarak ve modern sürücülere birçok konfor ve eğlence fırsatı sağlamaktadır.

Kia Seltos SX’in Teknik ÖzellikleriTürkiyede Satılmayan Arabalar: Kia Seltos SX

Arabalar hakkında bilgi edinmek isteyen kişilerin önceliklerinden biri de modelin gücü ve performansıdır. Yurtdışında satışa sunulan Kia Seltos SX, iki farklı dört silindirli motor arasında seçim yapma şansı vermektedir. Bu motorlar; 146 hp’lik 2.0 litrelik motor ve 175 hp’ye kadar çıkan turbo şarjlı 1.6 litrelik olarak karşımıza çıkıyor. İkinci motor seçeneği, etkileyici olmaktan daha fazlasını kanıtlıyor ve yaklaşık 6.6 saniyede 0’dan 100 Km/ Saat’e ulaşıyor. Ayrıca 7 vitesli otomatik şanzıman ve 175 hp’lik motor gücünü ele aldığımız zaman Seltos SX’in genel performansı hakkında sevilmeyen pek bir şey yoktur. Yakıt tüketimine baktığımız zaman da iki motorunda 100 kilometrede ortalama olarak 7.9-10 litre arasında yaktığını söyleyebiliriz. Gücünden yola çıkacak olursak bu yakıt tüketimi oldukça ekonomik olarak karşımıza çıkıyor.

Genel olarak konuşursak, Seltos SX sağlam ama yumuşak bir sürüş sunar. Markanın reklamına göre, yolda beklenmedik durumlar için tasarlanmıştır. SX’in gururlu sahipleri, bunun tamamen doğru olduğunu ve yağmurlu ve karla kaplı yollarda rahat bir şekilde araç kullanabileceklerini söylüyorlar. Kısacası tümsekler ve tepeler, Kia Seltos SX için bir engel değildir. Ancak forumlardaki ortak olumsuz yorumlardan yola çıkacak olursak yolculuklar bir süre sonra bacak bölmelerinde ve arka koltuklarda seyahat edenler için biraz rahatsız edici olabilir.

Tasarım, Konfor ve Bilgi-Eğlence SistemleriTürkiyede Satılmayan Arabalar: Kia Seltos SX

Dış tasarım açısından Kia Seltos SX, Kia Telluride SUV’dan bazı özellikler almıştır. Önde tanınabilir bir kaplan burunlu ızgara, kutu gibi bir tampon ve 7,2 inçlik yerden yükseklik ilk dikkat çeken noktalardan biridir. unu 17 inç veya 18 inç alaşım jantlar, siyah çamurluk kaplaması, DRL’li LED farlar, gerçekten sportif ve çekici bir crossover otomobil modelini ortaya çıkarmaktadır.

Ekstra alandan ödün vermeden zevkli bir şekilde düzenlenmiş parçalar ve özellikler ile iç mekan da dikkat çekicidir. Yeni sürücülerin araca girerken ilk fark ettikleri şey, orta konsolun üstüne yerleştirilmiş büyük bir dokunmatik ekranın olduğudur. Ayrıca bu dokunmatik ekran birçok farklı teknolojik sistemi, kullanıcıya sunmaktadır. Apple CarPlay, Android Auto, Bluetooth, Streaming ve daha fazlasına bilgi-eğlence sisteminden rahatlıkla kullanabilirsiniz. Özellikle yeni araç modellerinde en çok umursanan konulardan birinin araçların sahip olduğu ses sistemlerinin olduğunu düşünürsek Kia Seltos SX, bu konuda da başarıyla karşımıza çıkıyor. Kia da sesten taviz vermedi ve ortam aydınlatmalı Bose premium ses sistemini aracına entegre etti. Genel olarak LED iç lambalar, kablosuz şarj özelliği, uzaktan çalıştırma modu, ısıtmalı koltuklar aracın içindeki önemli bileşenlerdir.

Kia Drive Wise Teknolojisi

Süper kullanışlı olan Kia Drive Wise Teknolojisinden de bahsetmeliyiz.  Önden ve kör noktadan çarpışma, şeritte kalma, sürücü dikkati, uzun far ve akıllı hız sabitleyici için yardım ve uyarı özelliklerine sahip SX, SUV tarzı araç sahibi olmak isteyenler için en güvenli seçimlerden biridir.

Türkiye’de Satılmayan Arabalar: Kia Seltos SX Kimler İçin Üretildi?

Yukarıda listelenen tüm özellikleri dikkate aldığımız zaman Kia Seltos SX’in herkes için olduğunu söyleyebiliriz. Tabii ki özellikle SUV arayanlar için daha iyi bir seçenek olabilir ama modern ve verimli bir araca ihtiyacı olan herkes bundan memnun olacaktır. İstikrarlı performansı, uygun yakıt tüketimi ve içindeki ekstra alan sayesinde SX, birçok rakibinden çok daha mantıklı bir seçim olarak karşımıza çıkıyor. Ancak spesifik olarak bir kullanıcı grubu verecek olursak yukarıda bahsedildiği gibi Kia Seltos SX genellikle engebeli yollarda ve zorlu hava koşullarında seyahat eden maceracı bir ruha sahip olanlar için en mantıklı seçimdir. Kompakt ama aynı zamanda geniş olan Kia Seltos SX, Soul ve Sportage arasındaki modeldir.

İkinci El Kia Stonic İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here