Tramer Nedir? Tramer Sorgusu Nasıl Yapılır? Tramer, trafik sigortaları bilgi merkezi kurumunun kısaltmasıdır. Bu sistemde bütün araçların sigorta bilgileri toplanmaktadır. Tramer sistemi online bir sistemdir ve ikinci el taşıt almak isteyenlerin, araca karşı güven kaynağı olmaktadır. Tramer sorgulamasında aracın kaza kayıtları, sigorta işlemleri, hasar kayıtları, poliçe bitiş tarihi ve ağır hasar kayıtları gözükmektedir. Kazalar ile ilgili bilgi takipleri Tramer sorgusu ile yapılabilmektedir. Tramer sorgulaması ile istediğiniz araç hakkında birçok bilgiye ulaşabilmektesiniz.

Tramer Belge No Nedir?Tramer Nedir? Tramer Sorgusu Nasıl Yapılır?

Tramer belge numarası her sigorta şirketinde farklılık göstermektedir. Sigorta şirketleri, sigorta ve tramer belge numaraları kendilerine özel olarak belirlemektedirler. Bu sebeple poliçe numarası üzerinden sorgulama yapmak isteyen kişiler, öncelikle sigorta şirketi ile irtibata geçip, şirketin kod sistemini öğrenmeliler.

Tramer Sorgusu Nasıl Yapılır?

Tramer sorgusu yapmak oldukça basittir. Trafik Sigortaları Bilgi Merkezi Kurumu’nun internet sitesinden veya SMS ile sorgulama yapılabilmektedir. Taşıtın şasi numarasını veya plakasını 5664’e SMS attığınız zaman tramer sorgusu yapabilmektesiniz. Bütün telefon operatörlerinden SMS atabilir ve tramer sorgusu yapılabilmektedir. Ayrıca bütün telefon operatörleri için SMS ücreti olarak 11 TL alınmaktadır.

Tramer Sorgulaması Yapmadan Önce Bilmeniz GerekenlerTramer Nedir? Tramer Sorgusu Nasıl Yapılır?

“Tramer Nedir? Tramer Sorgusu Nasıl Yapılır?” Adlı içeriğin en önemli noktası; tramer Sorgulaması yapmadan önce bilmeniz gerekenlerdir. Tramer sorgulamasında sunulan hasar bilgileri 2003 yılından itibaren geçerlidir. Ayrıca cam hasarları ve değişimleri bilgisi verilmemektedir. Eğer araç hakkında bilmediğiniz ve sorgulamada çıkmayan sorunların sorumluğu, şirket tarafından sorumluluk alınmamaktadır. Bu yüzden tramer sorgulaması yapsanız bile aracın ekspertizini ve incelemesini detaylı olarak yapmalısınız.

İkinci El Otomobil İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here