Şehir içi ve şehir dışı sürüşlerimizde her zaman kaza yapma ihtimalimiz vardır. Fakat gerekli tedbir ve bilgi donanıma sahip olduğumuz zaman kaza yapma ihtimali ve sonrasında çıkacak problemler en aza inecektir. Özellikle hayvanlara çarpıp, kaçan sürücülerin oranları oldukça yüksektir. Trafik kazalarında sadece insanlar değil, binlerce hayvanda ölmektedir. Bunun başlıca sebebi; hayvanlara çarptığınızda bilmeniz gerekenler ve uygulamanız gereken süreçlerin eksik olmasından kaynaklanmaktadır.

Aracınız ile hayvanlara çarptığınız yapmanız gerekenlerHayvanlara Çarptığınızda Bilmeniz Gerekenler

Aracınız ile hayvanlara çarptığınızda yapmanız gerekenler önemlidir. Öncelikle zarar verdiğinizin bir can olduğunu unutmayın ve cebinizden para çıkacak diye korkmayın. Zarar verdiğiniz hayvanın bütün sağlık masrafları sigortanızdan karşılanmaktadır. Bu yüzden olası kazalarda öncelikle polise veya jandarmaya haber vermelisiniz. Eğer aracınızın yürür durumunda bir sıkıntı yoksa olay yerinin fotoğraflarını çekip, hayvanı veterinere götürmelisiniz. Bu konuda polise veya jandarmaya verdiğiniz haber oldukça önemlidir. Eğer jandarmaya veya polise kaza tutanağı tutturursanız veteriner masrafları sigortanızdan karşılanacaktır.

Kazayı gören kişiler ne yapmalı?

Bazı durumlarda hayvana çarpıp kaçanlar veya şoka giren sürücüler olmaktadır. Kazayla ilginiz olmasa bile hayvana yardım etmelisiniz. Kaza yerinin fotoğraflarını, kaçan aracın plakasını veya detaylarını polise bildirdikten sonra hayvanı veterinere ulaştırabilirler.

Yaralanan hayvanı götürmeniz gereken veterinerler ve bilmeniz gerekenler!Hayvanlara Çarptığınızda Bilmeniz Gerekenler

Kazada yaralanan hayvanı götüreceğiniz veteriner çok önemlidir. Öncelikle hayvanı sigorta şirketlerinin ödemelerini kabul eden veya poliçelerindeki anlaşmalı veterinerlere götürmelisiniz. Daha sonra hayvanı bırakıp, gidemezsiniz. Hayvanın tedavisinden sonra masrafları ödemelisiniz. Paranızın gitmesinden korkmayın! Çünkü ödediğiniz masrafları ve makbuzları sigorta şirketine verdikten sonra geriye alacaksınız.

Sahipli hayvanlarda durum değişmektedir

Hayvanlara çarptığınızda bilmeniz gerekenler listemizin sonuncusu sahipli hayvanlarda durumların değişmesidir. Sahibi olan bir hayvana çarptığınızda kusura göre sigorta ödemesi yapılmaktadır. Eğer karşı taraf suçluysa sigortadan ödeme yapılmamaktadır.

İkinci El Otomobil İlanları

 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here