Stock Bir Aracı Off-Road Aracına Dönüştürmek

2
5035
jeep
jeep

Off-Road

Günümüzde birçok kişi trafikte çamurlu bir jip gördüğü zaman ben de off-road a başlamalıyım diye düşünmektedir. 2. el otomobil piyasasının yüksek olduğu bu dönemlerde 2. el bir off-road aracı almaktansa stock bir araç alıp belirli modifikasyonlarla off-road aracına dönüştürmek, kendi zevkine göre yapılacağı için daha mantıklıdır. Tabiki zaman problemi olmayan kişiler için geçerlidir. Bu yazımızda sizlere stock bir aracı off-road aracına dönüştürmek için yapılması gerekenleri anlatacağız.

Off-road Araç Seçimi

Off-road aracına dönüştüreceğimiz aracı araştırmalarımız sonucunda satın aldık. Araç seçerken hırpalanmamış olmasına, yapmak istediklerimize uygun olmasına dikkat etmek gerekir. Aracı aldıktan sonra yapılması gereken ilk şey nasıl bir araba istiyorum? sorusuna cevap vermektir. Zorlu off-road yarışlarına uygun bir araç mı ? yoksa görünümü çok güzel hafta sonları piknik kamp için kullanılacak bir araç mı ?

Kaporta Boya

Almış olduğunuz aracın duruma göre değişebilecek bir işlemdir. Aracın çürüğü yoksa boyası da kötü değilse bu işleme gerek yoktur. Ancak çürükler var ise öncelikle kaportacıda çürükler giderilir. sonra boyama işlemi zevkinize göre bir renkle gerçekleştirilir.

Off-Road Jant Lastik Seçimi

Jant lastik seçimi yapmak istediğimiz araca göre değişiklik gösterecektir. Hatta bir off road aracının en önemli organı lastikleridir. Çamur lastiği mi ? Kar Lastiği mi? kum lastiği mi? tırmanış lastiği mi… Arada bir asfalta da çıkabileceğiniz aynı zamanda bir çok yerde kullanılabilen bir lastik mi ? Aynı zamanda jant-lastik büyüklüğü,ağırlığı yakıt tüketimini etkileyen en önemli unsurlardan biridir.

Yükseltme işlemi

Nasıl bir araç ortaya çıkaracağımıza karar verdik. Bu araçları takacağımız jant-lastik takımına göre yükseltmek gerekir. Araçları yükseltmek için hazır kitler bulunduğu gibi iyi bir tamirci de ölçüleri alarak tornacıda malzemeleri yaptırarak aracımızı yükseltebilir. Araç yükseldikçe çok daha güzel gözükür. Ancak bu Noktada önemli olan Jant-Lastik ve yükseklik uyumudur.

Motor Mekanik

Araç yükseltme işleminden sonra alt takımı kontrol edilir. Yapılması gereken modifikasyonlar yapılır. Sonrasında motorun bakımı yapılır. Araca büyük jant lastik takılacağından. Motorun gücü arttırılmalıdır. Aksi halde bu size keyifsiz kullanım olarak geri döner.

Off-Road Roll Cage Tasarımı ve Uygulanması

Aracınızı kullanım çeşidine ve göz zevkinize göre yaptırılabilecek. Güvenlik uygulamasıdır. Herhangi bir kaza takla anında Araçtaki kişileri ve aracın alacağı hasarı azaltır.

Off-Road Snorkel Uygulaması

Off-road  araçlarının vazgeçilmezi olan snorkel su geçişlerinde motorun su almasını önler. ve büyük masraflar oluşmasını engeller. Aracın görünümünü de güzelleştirir.

Dodik Uygulaması

Off road aracımızın yükseltmesini ve jant lastik seçimini yaptık. Yine seçmiş olduğumuz jant lastiğin genişliğine göre dodik takmak aracın görünüşünü güzelleştirip tok bir görüntü sağlar.

Tavan Sepeti ve Işıklandırmalar

Tavan sepeti off road araçlarının vazgeçilmezidir. Üzerine off road ekipmanlarını veya gündelik eşyalarınızı koyabilirsiniz. Işıklandırma da karanlıkta kullanım için çok faydalı olacaktır.

Araç keyifle kullanmaya hazırdır. Tüm bu anlatılanlar dışında birçok aksilikle karşılaşmanız muhtemeldir. Yazımızın başında da belirtmiş olduğumuz gibi zaman problemi olmayan, otomobille uğraşmaktan keyif alan kişilerin bu işe girişmesini öneririz. Eğer daha önce off road yapmadıysanız, Kesinlikle bir off road turuna çıkın.

50 bin TL`ye Alınabilecek Off Road Araçları yazımıza buradan ulaşabilirsiniz >>>

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here