Renault F1 Takımı İtalya GP’de Bekleneni Veremedi

0
1094
Renault-f1-takımı.jpg

Renault F1 Takımı, Monza’da Daniel Ricciardo altıncı ve Esteban Ocon sekizinciliği ile öngörülemeyen sonuçlar aldı. Takım olaylarla dolu İtalya Grand Prix’sinden takım halinde ise 12 puan toplayabildi. Bir güvenlik aracı ve kırmızı bayrak, Grand Prix’nin akışını ve düzenini tamamen değiştiren 52 turluk çılgın yarışta yaşanmış en büyük olaylar arasında yerini aldı.

Aslında İyi Bir Başlangıç Yapmıştı Renault F1 Takımı

İtalya-GP
İtalya-GP

Daniel’in 1. turda Valtteri Bottas ve Max Verstappen’i geçerek beşinci, Esteban’ın ise on ikinci ile dokuzunculuk arasında üç sıra yükselerek ilerlemesiyle her iki sürücü de parlak başlangıçlar yaptı. Ancak, sürdürülemeyen başarılar tabelaya yansıyamadı diyebiliriz.

Renault F1 Takımı da Yaşanan Tuhaflıklardan Payını Aldı

Güvenlik aracının konuşlandırılmasına, pit şeridinin kapanmasına neden olan tuhaf bir durum, liderlik tablosunu tamamen değiştirdi. Her iki sürücü de Mediums için 22. turda pite çıktı.  Ancak kırmızı bayrak turları daha sonra pite girmeyen diğer arabaların bir dizi sıra kazanması anlamına geliyordu.  Yeniden başlatıldığında Daniel dokuzuncu ve Esteban on ikinci oldu. Her iki otomobil de yenilenmiş ızgaradan güçlü başlangıçların keyfini çıkarıyordu; Esteban iki sıra onuncu sırada. Öndeki araçlar için cezaların üstesinden gelmek, her iki sürücünün de Daniel ile kapanış aşamalarına doğru altıncı sıraya yükselmesi anlamına geliyordu. Esteban, son turda Lewis Hamilton’ın sekizinci bitirene dek yedinci sıraya kadar yükseldi.

Takımın Yarışa Dair Açıklamaları

RENAULT-F1-TAKIMI-AÇIKLAMA
RENAULT-F1-TAKIMI-AÇIKLAMA
Daniel Ricciardo:

‘’Bu çılgın bir yarıştı. Bana 2017’de benzer, gergin bir hisle Bakü’yü hatırlattı ve çok öngörülemez durumlar yaşandı. İlk galibiyeti için Pierre [Gasly] ‘yi tebrik ediyoruz. İlk kez kazanmanın verdiği duyguyu biliyorum ve bu bir çılgınlık. Bugün altıncılık bizim için fena değil, bu durumda artık yapamayacağımı hissettim. Sadece biz değildik ama güvenlik aracı ve kırmızı bayrak bugün bizim yolumuzda gitmedi. İyi bir başlangıç ​​ve iyi bir tempodan sonra, zamanlama bizim tarafımızda değildi. Ama bu değiştiremeyeceğimiz bir şeydi. Bugün gidişatıMdan memnunum, harika bir başlangıç ​​yaptık, iyi bir tempo yakaladık ve önümüzdeki haftasonuna geçiyoruz.’’

Esteban Ocon:

Bugün pistte iyi bir yarış geçirdiğimiz ve bazı sağlam puanlar aldığımız için karışık duygular içindeyim. Ama aynı zamanda podyumu görünce ve ne olabileceğini merak ettiğinizde o yarışlardan biriydi. Kırmızı bayrağın önündeki pit stop ile bizim tarafımızda şansımız olmadı ve bu diğerleri için serbest durma anlamına geliyordu. Yarış zorluydu, başlangıçta üç arabayı geçtim ve puanlar arasında rekabet edebilmek için iyi bir yarış temposu yakaladım. Başlangıçta Gasly’yi geçmem garip, çünkü o yarışı kazandı! 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here