Port Polish Nasıl Yapılır? Ve Beygir Gücünü Nasıl Artırır?

0
4251

Bir otomobili daha fazla güç için modifiye etmenin sayısız yolu vardır. Ancak hepsi aynı ortak faktörlere bağlıdır: Silindirlere daha fazla hava ve yakıt almak. Ve onu verimli bir şekilde yakmak ve olabildiğince çabuk ve sorunsuz bir şekilde bunları halletmek. Bunu yapmak için başta port polish denilen üst kapak yuvalarını genişletme işlemini yaptırmalısınız. Ve birçok otomobil tutkununun bu konuya takıntılı olmasına rağmen, silindir kafasını taşlamak, ahıra birkaç at daha getirebilecek, kolay ama değerli bir işlemdir.

Silindir kapakları, katılaşmak için bir şablona dökme demir veya alüminyum alaşımın döküldüğü bir döküm işlemi kullanılarak üretilir. Bu işlem sırasında, dökümdeki birleşim yerlerinden sızan metalin ve erimiş haldeyken kalıbın tabanı ile malzeme arasındaki temastan kaynaklanan bir kusur olan döküm parlaması meydana gelebilir. Kapağın temel malzemesi üretildikten sonra, CNC işleme, valf yuvalarını ve silindir kafası tasarımını tamamlamak için gereken diğer küçük yivleri ve kesikleri frezelemek için kullanılır.

Hp nasıl artar?

Tüm bunların yol açtığı durum, oldukça pürüzlü bir silindir kafasıdır ve sıvı akışını silindir kapağının yanından geçerek valf boğazından silindirlere doğru ilerlerken oluşur. En verimli sıvı akışı ve maksimum performans için, silindir kafası, her bir silindire akışı engelleyebilecek küçük kısıtlamaları azaltılmalıdır. Kaba yamaların miktarını azaltmak üzere port polish yapılmalıdır. Sıvı akışının türbülansının azaltılması, sistemin daha yumuşak bir şekilde alınmasını ve tükenmesini sağlayarak bir güç artışı üretecektir.

Port polish nasıl yapılır?

Motorlu zımpara kağıdı görevi gören, ikonik öğütücü matkap uçlarına sahip küçük bir el tipi matkap kullanılarak yapılabilir. Bağlantı noktası eşleştirme gibi daha ağır işler için, silindir kafası malzemesini temiz bir şekilde işlemek için bir kalıp taşlama makinesine ihtiyacınız olacak. Silindir kapağını tam kullanıcı tarafından girilen spesifikasyonlara göre mükemmel şekilde şekillendirmek gerekmektedir. Tıraş etmek için lazer rehberlik kullanılarak bir CNC makinesi kullanılarak daha kolay yapılabilir.

İşi doğru bir şekilde analiz etmek ve doğrulamak için, önce hacimsel akış oranını (kapağa ne kadar hava girip çıktığını) ölçen bir hava akış tezgahında test edilmelidir. Bu, kapak tamamen taşlandığında karşılaştırılacak temel bir rakam verecek ve doğrudan beygir gücünde bir kazanca yol açacaktır.

Silindir kafanızı bir matkapla parçalara ayırmaya başlamadan önce dikkatli olun. Bu tür bir modifikasyon, yalnızca bunu yapmakta geçmiş deneyime sahip biri tarafından yapılmalıdır. Kapağı işlenecek profesyonel bir mağazaya teslim ederek yapılmalıdır. Bu nedenle, bir silindir kafasını taşlamak ve port polish için YouTube eğitimlerine veya bunun gibi makalelere güvenmeyin.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here