Öngörücü ve Önleyici Bakım: Otomotiv IoT Çözümleri II

0
1443

Otomotiv endüstrisi, araçları daha akıllı hale getirecek olan bağlantılı otomobil çözümleri biçiminde yeniliğe doğru ilerliyor. Bu yazıda otomotiv IoT çözümlerini yönlendiren Mega trendlerin önemli bir aracından bahsedeceğiz. Ve bu yazıda öngörücü ve önleyici bakım konusunu ele alacağız.

Otomotiv IoT Bağlantısı trendleri, OEM‘ler ve otomobil kullanıcıları arasındaki ilişkiyi dönüştürüyor. IoT devrimi otomotiv endüstrisini ele geçirirken, araçların performansı, çevresi, bağlı üçüncü taraf sistemleri, sürücü davranışı, otomobil servis sağlayıcıları ve çok daha fazlası hakkında büyük hacimli veriler üreten ve paylaşan IoT cihazlarının bir merkezine dönüşüyor.

Otomotiv IoT’ye dayalı tahmini tanılama çözümleri, sürücüye bazı araç sistemlerinde gelecekte oluşabilecek herhangi bir arızayı önceden bildirmek için tasarlanmıştır. Kestirimci bakım sistemleri, aracın işlevsel ölçümlerini takip etmek için çeşitli araç parçalarıyla senkronize olarak araç içi sensörlerden gelen verileri sürekli olarak izler, toplar, kaydeder, aktarır, analiz eder ve değerlendirir. Aracın sensörleri motor sıcaklığı, hızı, hızlanma değeri, lastik basıncı, yakıt seviyesi, motor yağı, fren hidroliği seviyesi, emisyonlar ve diğer hususlar gibi verileri toplar. Bunları araç tipi için ideal sınırlarına göre değerlendirir ve sürücüleri bilgilendirir veya herhangi bir uyuşmazlık durumunda bu durum analizlerini anında operatörlere bildirir.

Güvenli, verimli ve konforlu sürüşü kolaylaştıran trend olan otomotiv IoT çözümlerinden öngörücü ve önleyici bakım alanına daha yakından bakalım.

Otomotiv sektörü için Öngörücü ve Önleyici Bakım Yani Kestirimci Bakım nasıl çalışır?

Otomotiv sektörü için Öngörücü ve Önleyici Bakım Yani Kestirimci Bakım nasıl çalışır?

Tahmine dayalı bakım sistemlerinin faydalarından bazıları şunlardır:

  • Gerçek zamanlı uyarılar:

    Otomotiv IoT çözümleriyle desteklenen kestirimci bakım sistemleri, aracın kritik bileşenlerindeki sorunu belirleyebilir ve herhangi bir parçanın onarılması veya değiştirilmesi gerekirse buna yönelik gerçek zamanlı bildirim gönderebilir.

  • Bakım maliyetlerini azaltın:

    Rutin araç bakımı yerine, kestirimci bakım, bakım gerekliliğini gerektiği zaman ve zorunlu durumlarda bildirerek, bakım maliyetlerini düşürmeye yardımcı olur.

  • Güvenliği artırır:

    Gerçek zamanlı araç sağlığı izleme ve bunu bildirimlere bağlı kılma, zamanla bir felakete yol açabilecek kritik araç sorunlarını önleyebilir. Hatta bu durumda sizin hayatınızı kurtarmış olabilir.

  • Çalışma süresini en üst düzeye çıkarın:

    Beklenmedik hataları azaltarak araca maksimum çalışma süresi sağlar.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here