Ana Sayfa Genel MotoGP TeruelGP Tamamlandı Morbidelli Kazandı

MotoGP TeruelGP Tamamlandı Morbidelli Kazandı

1
1641

MotoGP TeruelGP tamamlandı Franco Morbidelli bu sezonki ikinci yarış galibiyetini aldı. Damalı bayrağı ikinci gören yarışçı da Alex Rins olurken Joan Mir şampiyonadaki tüm rakiplerini geride bırakarak 3.oldu ve şampiyona liderliğini sağlamlaştırdı.

Nakagami’nin Hayatı Boyunca Unutamayacağı Yarış:2020 MotoGP TeruelGP

Japon sürücü Nakagami, MotoGP kariyerindeki ilk pole pozisyonunu kazandığı bu hafta antrenmanlar dahil sıfır hatayla yarış gününe kadar gelmişti. Bu üstün performansıyla birden bire şampiyona liderliğinde adı geçebilir diye konuşulurken Japon pilot Taka Nakagami çok iyi bir startla liderliğini korudu. Ancak her şey çok güzel giderken ilk turun ortalarında küçücük bir hata Nakagami’nin yarış dışı kalmasına neden oldu ve peri masalı sona erdi. Yarış sonu yaptığı açıklamalarla aptalca bir yaptığını belirten tecrübeli yarışçı şu ifadeleri kullandı; “Yarıştan önce ilk defa dışarıdan gelen bu inanılmaz baskıyı hissettim ve başaramadım. İşte bu aptalca hatayı yapmamın nedeni bu, hepsi bu. Gelecek için yaptığım hatadan ders almalıyım.”

Morbidelli Bu Sezonki İkinci Galibiyetini Aldı

Franco Morbidelli ise ikinci sıradan başladığı yarışta önündeki Nakagami’nin hatasıyla liderliğe yükseldi ve istikrarlı sürüşüyle yarışı kazanarak şampiyonada 4.sıraya kadar yükselmeyi başardı.

Alex Marquez Nazara Geldi

Son günlerde büyük beğeni toplayan çaylak sürücü geçen yarış çıktığı podyumdan sonra tüm gözleri üstüne çekmişti. Ancak bu hafta talihsiz bir kaza ile kendisini birden bire yerde bulan genç yarışçı maalesef ki yarışı tamamlayamadı.

Fabio Quartararo Şampiyonluktan Kopuyor

Bir önceki yarışa pole pozisyondan başlamasına rağmen ön lastiğindeki yüksek hava basıncı nedeniyle çok büyük bir puan kaybı yaşayan Fransız pilot, bu hafta da 6.sıradan başladığı yarışı 8.bitirerek şampiyonadaki en yakın rakibi olan Joan Mir’in 14 puan gerisine düştü.

Yarış sonu lastikler hakkında açıklamalarda bulunan Fabio Quartararo; “Çok, çok tuhaf, neden olduğu hakkında hiçbir fikrim yok ama bu tuhaf.” demecini verdi.

Yarıştaki diğer önemli olay ise ilk turun ikinci virajındaki Brad Binder ve Jack Miller kazası oldu.

Tüm bunların yanı sıra Covid-19 testi pozitif çıkan Valentino Rossi bu yarışta da piste çıkamadı ancak önümüzdeki yarışa dönmesi bekleniyor. Şampiyonanın gidişatını etkileyecek bir diğer haber ise efsane şampiyon Marc Marquez’den geldi. Gelecek yarış pistlere dönmesi planlanan Marc Marquez’i sabırsızlıkla Honda motorunun üstünde görmeyi bekliyoruz.

MotoGP TeruelGP Sıralama;

İkinci El Motosiklet Fiyatları

1 YORUM