Ana Sayfa Genel MotoGP Aragon Yarışını En Yavaş Motosiklet Kazandı

MotoGP Aragon Yarışını En Yavaş Motosiklet Kazandı

0
1000

MotoGP Aragon yarışında İspanyol yarışçılar fırtına gibi esti. İlk dört sıranın tamamını dolduran İspanyollardan Alex Rins birinci, Alex Marquez ikinci ve Joan Mir üçüncü oldu.

MotoGP Aragon Podyumunda İki Suzuki

Pistin en yavaş motosikleti olan Suzuki GSX-RR, Michelin lastikler ve Alex Rins gibi yarışçıyla birleşince galibiyet kaçınılmaz oldu. Ayrıca 2020 MotoGP Aragon; 1980 yılından bu yana, yani tam 40 yıldır, iki Suzuki’nin podyumda olduğu 7.yarış oldu. Yarışı 3.sırada tamamlayarak bu tarihi anı Suzuki’ye yaşatan Joan Mir ise Aragon’da kazandığı 16 puan ile şampiyonluk sıralamasında liderliğe yükseldi. Ayrıca sezonun lideri Joan Mir’in bu sezon hiç yarış galibiyeti yaşayamaması ayrı bir ilginç istatistik. 10 yarışta 5 kez podyuma çıkan Joan Mir, yarış sonu yaptığı açıklamalarda şampiyonluğun anahtarını da açıkladı, istikrarlı bir sürüş ile her yarış iyi sonuçlar almak istikrarsız bir şekilde birkaç yarış kazanmaktan iyidir.

Herkes Suzuki’ye Hayran Kaldı

Suzuki’nin tarihine geçecek 2020 MotoGP Aragon’da birçok yarışçı Suzuki’ye övgüler yağdırdı. 4.sırada başladığı yarışı 6.sırada bitiren Franco Morbidelli yarış sonu verdiği demeçte aynen şu ifadeleri kullandı; “Onları yarışta bu kadar erken modlarında gördüğünüzde korkmalısınız. Onları bekliyordum ama bu kadar erken olacağını düşünmemiştim. Üçüncü turda Rins beni geride bıraktı ve bundan etkilendim. Onların arkasındayken gördüğünüz şey, inanılmaz bir tutuşa sahip olmaları ve virajlardan inanılmaz bir çıkışa sahip olmaları ve size göre çok farklı bir seviyede sürüş yapabilmeleridir.”

Yarışa 5.sıradan başlayan Miller ise Suzuki için “Son virajda Joan viraja içerden girerek beni geçmeyi başardı, üstelik virajın dışında genişçe açılmadı bile, yine de köşeyi kavradı ve çizgisini korudu.” İfadelerini kullandı.

Kimin Kardeşi Bee!

Yarışı şüphesiz en duygulu anıydı, son 4 dünya şampiyonasını kazanan Marc Marquez’in kardeşi olan Alex Marquez’in yarışı ikinci tamamlaması. MotoGP’deki ilk sezonu olan çaylak sürücü Alex Marquez, yaşadığı talihsiz sakatlıktan dolayı bu sezonu kapatan abisi Marc Marquez’i gururlandırmayı başardı. Yarışı canlı izleyen Marc, o anları sosyal medyadan paylaştı ve “Ben onun abisiyim.” şeklinde attığı tweet ile kardeşi ile ne kadar gurur duyduğunu göstermiş oldu.

Quartararo Liderlik Koltuğunu Kaybetti

Sezon ilk iki yarışını da kazanan Fabio Quartararo, büyük şampiyon Marc Marquez’in yokluğunda şampiyonluğun en büyük adayıydı ancak istikrarlı yarışını sürdüremeyen genç Fransız, pole’den başladığı yarışı 18.sırada bitirdi. Bu sonuçla şampiyonluk mücadelesinde liderliği Joan Mir’e devretmiş oldu. Bu kötü performansın arkasındaki durum ise Quartararo’nun ön lastiğindeki aşırı basınç oldu. Fransız piloy, 3.turdan sonra ön lastik basıncının bilinmeyen bir sebeple artması ile motosikletin kontrolünü tam olarak sağlayamadığını söyledi.

Fabio Quartararo
Geçmiş Olsun Doktor!

MotoGP denildiğinde akla ilk gelen, 7’den 70’e herkesin sempatisini kazanan Valentino Rossi, korona virüs testinin pozitif çıkması sebebiyle Aragon yarışında yer alamadı.

Tam sonuçlar ise aşağıdaki gibi oldu.

İkinci El Motosiklet Fiyatları

HENÜZ YORUM YOK