Kia Sportage Hibrit Versiyonu Türkiye’de! İşte Detaylar;

0
3846
Kia Sportage Hibrit, yeşil renk, önden görünüm

Koreli otomotiv üreticisi ilk olarak Kia Sportage hibrit versiyonunun Türkiye’ye geliyor. Haftaya Münih Otomobil Fuarı’nda sahnede olacak olan Sportage, dünyanın en sevilen araba modellerinden bir tanesi. Çünkü birçok yenilikçi özellik barındırmasına rağmen, oldukça uygun fiyatlı bir araba.

Comfort, Eco ve Sport modlarıyla birlikte her türlü koşul için geliştirilmiş olan Terrain modu da mevcut. Bu özel mod sasinde kar, çamur, kum fark etmeksizin kaliteli bir sürüş vaat ediyor. Ayrıca elektronik kontrollü süspansiyonu sayesinde kontrollü bir sürüş deneyimi sunmuş oluyor. Ek olarak, Stop&Go teknolojisine sahip olan araba trafikte yakıt tasarrufu sağlıyor.

Kia Sportage Hibrit Versiyon Dış Tasarımı

Kia Sportage Hibrit, yeşil renk, yandan görünüm

Yeni Sportage  yeni yan ayna kapakları ve arka tamponuyla Avrupa pazarına özel tasarlandı. Yenilenen Sportage’ın Türkiye’ye özel versiyonu, globalde tanıtılan versiyondan daha kısa. 4515 mm uzunluğa sahip olan arabanın uzunluğu neredeyse Volkswagen Tiguan ile eşit. Ayrıca 2680 mm’lik dingil mesafesine sahip olan aracın 10 mm daha uzun bir dingil mesafesine sahip olduğunu görmek mümkün.

Teknik Özellikler

Kia Sportage Hibrit, yeşil renk, arkadan görünüm

Koreli marka Sportage ile 2022 yılında, Avrupa pazarındaki müşterilerine özel olarak şarjla çalışma özelliğine sahip motorlar sunuyor. Bunların içinde bir PHEV, bir hibrit, bir hafif hibrit ve bir dizel olmak üzere 4 farklı motor seçeneği yer alıyor. PHEV versiyonunda 66.9 kW’lık bir elektrik motoru ve 13.8 kW’sa lityum iyon batarya paketi var. Bu sayede toplamda 265 beygirlik güç ile yollara koyuluyor. Hibrit versiyonunda da 44.2 kW’lık elektrik motoru ve 1.49 kWsa bataryayı yer alıyor. Bu sayede hibrit versiyon 230 beygir gücüne ulaşıyor. Hafif hibrit versiyonu da 1.6 litrelik dört silindirli bir motora sahip. Bu motorla 150 beygirlik güç çıkışı sağlanıyor.

Kia Sportage Hibrit, iç mekan

Kompakt Suv modelin iç mekanında bitişik ve kavisli yapı mevcut. Hem dijital göstergesi hem de multimedya ekranı 12.3 inç boyutunda. Uzaktan yazılım güncellemeleri ile uyumlu olan araç, teknolojik birçok uygulamayla uyumlu çalışma özelliğine sahip. Böylece, her geçen gün yenilenmeye hazır halde. Üst düzey yol tutuşuna sahip olan araç, sürüş asistanlarına da sahip. Bu sayede ileri çarpışmalar kolaylıkla önlenebiliyor. Ayrıca Navigasyon ile birlikte çalışan adaptif hız sabitleme sistemine sahip. Hız uyarılarını takip eden akıllı hız asistanıyla da aracın sürüş deneyimini üst seviyeye çıkmış oluyor.

Son olarak, yeni Sportage 2022 yılı bitmeden Avrupa’nın birçok ülkesinde satışta olacak. Fiyatı ise henüz net olarak açıklanmadı.

Kia Sportage Sıfır KM

2. El Kia Sportage

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here