Huawei Elektrikli Otomobil Modeli Aito M7’yi Duyurdu

0
1202
Huawei Elektrikli Otomobil

Huawei elektrikli otomobil modeli Aito M7’yi duyurdu. Daha önce Aito M5’i duyuran şirketin elektrikli 2. aracı Aito M7 olacak.

Huawei Elektrikli Otomobil olarak 2. Modelini Duyurdu

2022 yılı başlarında Huawei Aito M5 isimli ilk elektrikli otomobilini tanıtmıştı.

Bu modelin ardından 2. modeli Aito M7’i tanıttı. Bu model Huawei tarafından Çinli otomobil üreticisi Seres ile yapılan ortaklığın sonucu ortaya çıkmış durumda. Üst düzey özellikler ve 6 koltuklu yapısı ile otomobil bir SUV olarak tasarlanmış durumda.

İlk test sürüşleri 23 Temmuz’dan itibaren başlayacak modelin satışları ise Ağustos’dan sonra olacak.

Aito M7’nin üç adet versiyonu olacak. Bunlar; Comfort, Deluxe ve Ultimate.

Huawei Aito M7 Motor Özellikleri

Huawei bu modelinde çok değişik bir motor sistemine yer vermiş. Menzil genişletici elektrikli otomobil kategorisine dahil olan araç hem elektrikli hem de içten yanmalı bir motora sahip.

230 km boyunca kesintisiz ve tamamen elektrikli bir sürüş sunan model, şarjı düşmeye başladığında dahili jeneratörleri devreye giriyor ve onu şarj ediyor.

İçten yanmalı motor ise hiçbir şekilde tekerlere bağlı değil. Benzin deposu ve akü ile kombine edilmiş. Bu içten yanmalı motor sadece elektrikli motoru şarj etmeye yarayan bir jeneratör görevi görüyor. Bu sayede jeneratör sayesinde şarj edildikten sonra teorik olarak 1220 km’ye kadar çıkıyor.

Yapılan testlere göre araç jeneratör ile kombine bir şekilde 1100 km menzil sunarken bunun yanı sıra ayrıca elektrikli olarak 195 km menzil sunuyor.

Deluxe ve Ultimate modelleri ise kombine olarak 1000 km ve ayrıca elektrikli olarak 165 km menzile sahip olacak.

Comfort modeli, 200 kw yani 268 beygir gücünde arka tekerlere güç aktaran bir elektrik motoruna sahip. Deluxe ve Ultimate modelleri ise dört tekere birden güç sağlayacak. Bu model ayrıca 330 kw yani 442 beygir gücünde iki adet motora sahip olacak.

Comfort modeli 0’dan 100’e 7,8 saniyede, Deluxe ve Ultimate modelleri ise 4,8 saniyede ulaşacak. Bataryası ise 40 kw/h, yakıt kapasitesi ise 60 litre olacak.

M7’nin Donanım Özellikleri ve İç Tasarımı

Arka koltuklar tek bir düğmeye basarak açılan sıfır yerçekimi koltukları ile birlikte geliyor. Bu koltuklar uyluk ve gövde arasında 113 derecelik bir açı sağlıyor. Ayrıca bu koltukların dizler ve kalçaları aynı seviyeye getirerek kan dolaşımını iyileştirildiği iddia ediliyor.

Aito M7, Huawei tarafından üretilmiş 7.1 surround, 19  adet hoparlör ve 1000 w güç sağlayan ses sistemine sahip.

Aracın gösterge paneli 10.25 inç boyutunda, kokpitteki ana ekran ise 15.6 inç boyutunda ayrıca 2K çözünürlüğü de destekliyor.

Bilgi eğlence sistemi ayrıca fiziksel tuşlar olmadığı için konsoldaki tek bir ekran üzerinden dokunmatik olarak hallediliyor. Bunun yanı sıra  Huawei Harmony OS işletim sistemi kullanıyor. Bu sayede herhangi bir Huawei telefon ile hem telefonun hem de aracın kontrolü sağlanabiliyor.

Konsoldaki ana ekran üzerinden arama gerçekleştirilebiliyor. Ayrıca araç içi kamera sayesinde video çekmek ve anında paylaşım yapmak için kullanılabiliyor.

Huawei tarafından Xiayoi olarak adlandırılan akıllı asistan sürücüye yol ve trafik durumu hakkında bilgi veriyor. Bunun yanı sıra bu asistan sayesinde randevuları planlaması da yapılabiliyor.

Harmony Os İşletim sistemi sayesinde akıllı telefonunuzu aracın anahtarına dönüştürebilirsiniz. Aracı akıllı telefonunuzdan veya akıllı saatinizden de kontrol edebilirsiniz. Bunun yanı sıra pencereleri açıp kapatabilir, kapıyı kilitleyebilirsiniz.

Araç kendini park etme özelliğine sahip. Ayrıca aracı park ettikten sonra unutma gibi derdiniz kalmıyor. Aracı nereye park ederseniz edin aracın konumunu telefonunuzdan görebiliyorsunuz.

Akıllı asistan Xiaoyi, yolcuların yorgun olup olmadığını bilebiliyor. Eğer yolcular yorgun ise sesli komutla koltukları sıfır yerçekimi konumuna getiriyor. Bunun ardından yolcunun uykusunu izliyor. Yolcuların mükemmel bir uyku uyuması için ortamın sıcaklığı ayarlıyor ortam gürültüsünü de en aza indiriyor.

Huawei Aito  M7 Fiyatı

Comfort Modeli 47.990 Dolar

Deluxe Modeli 50.780 Dolar

Ultimate modeli 56.760 Dolardan başlıyor.

Sıfır KM Araç Modellerine Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here