Hibrit Otomobil Almak İçin 5 Neden

0
1760
hibrit araç almak

Elektrikli araçlara geçişte en uygun alternatif olan Hibrit otomobiller; sanılanın aksine elektrikli değil, birden fazla güç kaynağı ile çalışırlar. Yani benzinli veya dizel motor ile elektrik motorunu entegre çalıştırır. En büyük avantajları ise daha az yakıt tüketimi ve düşük CO2 salımı ile çevre dostu bir seçenek olmaları. Buna ek olarak hibrit araç sahipleri çeşitli vergi muafiyetlerinden de yararlanabilir.

Hibrit otomobillerin önemini biliyor, ve kullanımını destekliyoruz. Peki neden elektrikli otomobilden önce Hibrite geçmeliyiz? İşte Hibrit otomobil almak için 5 neden!

 1   Şarj Etme Derdi Yok

Hibrit otomobil şarj etmek

Şehir içi kullanımda elektrikli araç kullanımı çok faydalı evet, fakat şehir dışı kullanımda bir dizi dezavantajı bulunuyor. Hibritler; elektrik motorunun çalıştırılması için gerekli olan enerjiyi, benzin ya da dizel motor çalıştırıldığında ya da araç fren yaptığında üretiyor. Bu sayede şarj etme derdini de ortadan kaldırır.

 2  Daha Düşük Yakıt Tüketimi

Hibrit otomobil yakıt tüketimi

Hibritler, elektrikli otomobillerden sonra en tasarruflu yakıta sahip otomobiller olarak dikkat çekiyor. Düşük hızda ve dur-kalk sırasında nerdeyse hiç yakıt kullanmıyorlar. Gerekli noktalarda tamamen elektrik motoruyla ve hibrit akü ile çalışıyor. Örnek verecek olursak 100 km de ortalama 3-4 litre benzin yakar bu da yaklaşık 22% – 25% yakıt tasarrufunu doğuruyor. Sonuç olarak oldukça düşük bir yakıt ekonomisine sahipler.

 3  Düşük CO2 Emisyonu

Hibrit arabalar emisyon

Otomobillerin çevreye verdiği zarar yadsınamaz. Hibrit araçların üretilmesindeki temel sebep, çevreye daha az zarar vermek. Bahsettiğimiz gibi Hibrit otomobillerde, benzinli ya da dizel motoru destekleyen elektrik desteğine sahip. Elektrik motoru, çevreye daha az zarar vermesini sağlıyor. Üstelik 2021 yılında yapılan çevre dostu otomobiller sıralamasında 12 araçtan 5’i Hibrit.

 4  Sessiz Sürüş

hibrit araç sürüş

Ses insanı yormaz rahatsız eder, örneğin içten yanmalı motorların, gürültüsü ve titreşimi sürüş konforunu olumsuz etkiler.

Hibrit araçların, içten yanmalı araçlara göre daha sessiz olduğunu biliyoruz. Özellikle motor yeniden çalıştırıldığında, alışık olduğumuz geleneksel motorlara göre daha sessiz ve yavaştır. Bu da sizi yormayan kolay kullanım konforu sağlar.

 5  Vergi Muafiyeti

hibrit otomobil vergi muafiyeti

Avrupa ülkeleri başta olmak üzere, bir çok ülke elektrikli araç ve Plug-in dediğimiz Hibrit araç satın almak isteyen müşteriler için teşvik indirimleri sunuyor. Vergi muafiyeti sunan bu ülkelerden biri de Türkiye. Sanılanın aksine, elektrikli araçların dışında Hibrit araçlara da özel tüketim vergisi uygulanıyor.

50 kW ve silindir hacmi 1.800’ü geçmeyen Hibrit otomobiller için vergi muafiyeti ise şu şekilde;

Vergisiz Araç Tutarı ÖTV Oranı
130.000 TL’yi aşmayanlar 45% ÖTV
170.000 TL’yi aşmayanlar 50% ÖTV
210.000 TL’nin üstündekiler 80% ÖTV

 

Uygun Fiyatlı Hibrit Araçlar 2022

İkinci El Araç Fiyatları!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here