Ana Sayfa Genel En Sorunsuz Otomobil Markaları Hangileridir?

En Sorunsuz Otomobil Markaları Hangileridir?

0
5149

Otomobil almadan önce en çok dikkat edilen şeylerden birisi ilerleyen süreçte aracın sorun çıkartıp çıkarmayacağı oluyor. Bu konu üzerine Amerika ve İngiltere’de bir araştırma yapılmıştır. Bu araştırma otomobiller konusunda en güvenilir kurumlardan birisi olan J.D Power kuruluşu tarafından gerçekleştirilmiştir. Bu araştırma 2017 yılında yapılmıştır. Bu yazımızda araştırmalara göre en sorunsuz otomobil markalarını inceleyeceğiz.

J.D Power kuruluşu yapacağı araştırmada belirlediği otomobili 1 ila 3 senedir sahip olan kişileri baz alarak yapmıştır. Bu otomobillerin son 12 ayda çıkardığı arıza miktarına göre sınıflandırma yapılmıştır. Üstelik son 36 ayda ki araç sahipleri de işin içine katıldıktan sonra katılımcı sayısı yaklaşık 12.000 kişiye ulaşmıştır. Toplam 25 farklı otomobil markası bu listede yer almıştır. Her markadan 480 adet araç bu araştırma için kullanılmıştır. Belirlenen arızaların kaynağı yetkili servisleri arayarak değil bizzat otomobil sahiplerini arayarak öğrenilmiştir.

Ancak burada pek adil olmayan bir sınıflandırma da yapılmış. Büyük-küçük her türlü arızayı tek bir kategoride hesaplamışlardır. Her ne kadar araç hakkında ne kadar arıza çıkardığı bilgisini verse de büyük arıza, önemli arıza, mekanik arıza, elektronik arıza gibi sınıflandırmalar yapılsa daha adaletli bir araştırma olabilirdi. Fakat araştırmayı yapan kurumun elinde bu veriler ayrıntılı bir şekilde bulunsa bile herhangi bir açıklama yapmamıştır.

Araştırmalara Göre En Sorunsuz Otomobil Markaları

Araştırmanın İngiltere’deki sonuçlarında en sorunsuz otomobiller sırasıyla

  • Kia,
  • Volvo,
  • Suzuki
  • Hyundai

Kia ile Volvo arasında arıza konusunda bir eşitlik söz konusudur. Kia ve Volvo 100 araçta 83 arıza çıkarırken 5.sıradaki Hyundai 97 arıza çıkarmıştır. Ancak Amerika’da bu sonuçlar İngiltere’ye göre baya bir farklı. Amerika’daki sonuçlarda en sorunsuz otomobiller Lexus, Porshce, Toyota, Buick ve Mercedes-Benz olmuştur. Lexus ve Porsche 100 araç başına 110 arıza çıkarırken Mercedes-Benz 131 arıza çıkarmıştır. Bu listelerin bu kadar farklı olmasının şahsi düşüncem olarak sebebi; iki bambaşka iklime sahip olmaları, kullanıcıların kullanım karakteristiği gibi özellikler sayılabilir. 25 farklı markadan BMW otomobil markası İngiltere’de sonuncu olmuşken Amerika’da 6.sırayı almıştır.

En sorunsuz otomobiller konusuna genel bir bakış yaparsak;

Her iki listede yer alıp ilk 10 içerisinde bulunan 4 marka şu şekilde; Toyota, Hyundai, Kia, Opel (Buick ve Vauxhall) olarak yerlerini alıyorlar.

Her iki listede yer alıp son 10 içerisinde bulunan 4 marka şu şekilde; Fiat, Land Rover (Range Rover), Ford, Mitsubishi olarak yerlerini alıyorlar.

Amerika ve İngiltere’yi Kıyaslayalım!

Amerika’da ve İngiltere’de aynı marka aracın arıza oranlarını gelin karşılaştıralım.

Volvo’nun Amerika’da arıza miktarı ortalamanın üstünde kalırken, İngiltere’de Kia ile en üst sırayı paylaşıyor. Ek olarak İngiltere arıza oranı Amerika’ya göre neredeyse yarı yarıya gibi bir oran oluşuyor.

Mercedes-Benz’in İngiltere’de arıza oranı ortalamanın üstünde kalırken, Amerika’da ise en iyi ilk 5 sıralaması içinde yerini alıyor. Ayrıca her Mercedes-Benz’in 2 farklı ülkede de arıza miktarı aşağı yukarı birbirine eşit. Amerika’da 131, İngiltere’de 129 arıza çıkarmıştır.

arabam Garaj

HENÜZ YORUM YOK