Ehliyetsiz Araba Kullanmak İsteyene: 3 Tekerlekli Fiat 500!

1
31159
3 tekerlekli Fiat 500

Başlık, gerçeği yansıtmıyor elbette biraz dikkatinizi çekmek istedik ama Almanya’da 16 yaşındakiler ehliyet almadan önce kullansın diye tasarlanmış bir araç söz konusu olan…Süreyya İzgi, 3 Tekerlekli Fiat 500 modelini inceledi. 3 tekerlekli Fiat 500 hakkındaki detaylar çok şaşırtıcı…

Bu arada Direksiyon Sınavından Neden Geçemiyoruz başlıklı yazımızı da okumanızı öneriyoruz…

3 Tekerlekli Fiat 500!

Almanya’da 16 yaşındakiler ehliyet almadan güvenli mobilite kazansın diye Fiat 500’ler motosiklet seviyesine indiriliyor!

Birçok ebeveyn şunu çok iyi bilir; Çocuklar gün be gün büyüyorlar, yakında arabayı kaçırma girişimleri başlayacak. Buna önlemler almalı ya da düzenlemeler yapmalı. Onlarsa babalarının arabasını kaçırıp yaşlarına uygun çeşitli çılgınlıklar yapma hevesinde olacak. Erken davranan kazanıyor.

Fiat 500C Anniversario incelemesine  de bakın!

Büyük bir pazar…

Almanya’da Westendorf-Dösingen’den Wenzel Ellenrieder, oğlu Markus, 16 yaşına girip ufak ufak kaçarken düşündüğü önlemi hayata geçirirken büyük de bir pazar yaratmayı başardı. Oğlunun arabayı kaçırma girişimlerine güvenli bir alternatif bulmak için araştırmalar yaptı ve kafasında oluşan fikri geliştirip hayata geçirdi. Wenzel Ellenrieder bir Fiat 500’ü, 16 yaşından itibaren A1 ehliyetiyle sürülecek şekilde yeniden tasarladı.

55 yaşındaki baba, küçük İtalyan’ı arka akslarını iptal edip onu motosiklet vari bir modifikasyonla üç tekerlekli hale getirip en alt seviye motosiklet ehliyetiyle kullanılabilir yaptı. Almanya’da 45 km/s hızı aşmayan düşük güçlü motosiklet kullanımı için verilen A1 ehliyetine uygun hale getirilen üç tekerlekli Fiat 500, bir anda gençlerin gözdesi oluverdi. Bu dahiyane fikir inanılmaz rağbet gördü ve hem oğlunu nispeten güvenceye alırken hem de otomobil kitinden 200 adet civarı sattı! Kalorifer, ABS, havayastıkları, müzik sistemi ve rüzgardan koruma gibi kazançları da bonus oldu!

Fiat 500 2. El Fiyat Listesi Burada!

Bir ihtiyaçtan yola çıkan kazanır!

3 tekerlekli Fiat 500Ehliyetin tanımında yazan “içten yanmalı motorlar için veya 45 km/s’yi aşmayan motorlu taşıtlar için simetrik olarak düzenlenmiş üç tekerlekli ve 50 cm3‘ten daha fazla kapasiteye sahip üç tekerlekli araçlar için” ifadesi Wenzel Ellenrieder’ın kafasında bir şimşek çakmasına yol açtı. Ama oğlu için aradığı daha fazlasıydı. Örneğin ABS, hava yastıkları ve ESP gibi daha fazla güvenlik sunan bir araç arıyordu.

Bir gün atölyede bir VW Polo’nun altında dururken beyin fırtınası yaptı: Neden küçük bir araba üç tekerlekli bir bisiklete dönüştürülemiyor? Hesaplar yapıldı, arka aksları motosiklet gibi inşa edebilirdi. 55 yaşındaki Ellenrieder, “İlk önce bir bisiklet denedik, ancak dingil yüküyle ilgili sorunlar vardı” diyor. Ek olarak, standart kontrol ünitesinde ABS sinyalleri de yoktu.

3 tekerlekli Fiat 500Mühendislik hesapları yapılıp Fiat 500, 5000 Euro harcanarak dört tekerlekli otomobil kimliğine veda edip üç tekerlekli motosiklete dönüştürüldü. Üstelik, ABS’si, kaloriferi ve hatta müzik sistemi de vardı! Uygulamada sorun yaşanmayınca bu işin ticareti de başlamış oldu. Gelen müşteri, siparişini verip ödemesini yapınca önce bagaj zemini kesilerek Fiat 500 arkada ortada duran tek tekerleğin yerleşimine hazırlanıyor. Normal otomobildeki akslar sökülünce boşa çıkan çamurluklar da gövde renginde panellerle kapatılıyor. Motorun zaten düşük olan gücü biraz daha düşürülüyor. Ellenrieder, “Genç sürücüler için daha güvenli bir araç yok” diyor. En üste 90 km/s ile otoban boyunca akabilir ve belki kendisi gibi triportör bir aracı da bununla geçebilirsin” diyor.

 

1 YORUM

  1. Bıktık artık direksiyon sinavlarinin zorluğundan ve ehliyet kurs ücretlerin in pahalılığı ndan. Ehliyetsiz kullanabileceğim araçlara yönelmek zorunda kaldım. Ehliyet sektörü çok kapitalist. Dünya kadar para yiyorlar. Verdikleri hizmet de berbat.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here