Ana Sayfa Genel 2021 Yılında Dünyanın En Çok Satan Otomobilleri Belli Oldu

2021 Yılında Dünyanın En Çok Satan Otomobilleri Belli Oldu

0
6581

Otomotiv endüstrisinde sorunlar devam ediyor. Bilindiği üzere geçtiğimiz yıllarda küresel çip krizi büyük bir patlak verdi ve en çok etkilenen sektörlerin başında otomotiv sektörü geldi. Üretimde sıkıntılar yaşanırken fiyatların arttığına hepimiz şahit olduk. Otomobil fabrikaları kendilerini yavaş yavaş toplarken, ürerim kapasiteleri de eski haline dönmeye başladı. Car Industry 2021 yılında dünyanın en çok satan otomobillerini açıkladı.

Dünyanın En Çok Satan Otomobilleri 2021

Toyota RAV4 Dünyanın En Çok Satan Arabası Oldu

Car Industry Analysis raporuna göre global anlamda en çok satan ve tercih edilen model 1 milyon 132 bin satarak Toyota RAV 4 oldu. Geçtiğimiz yıla göre satışlarını %6 oranında arttırmayı başararak aynı zamanda son yılların gözdesinin SUV araçlar olduğunu kanıtladı.

Toyota Corolla Dünyanın En Çok Satan İkinci Arabası Oldu

Yıllardır makyajlanarak piyasaya sürülen ve görmeye çok aşina olduğumuz Toyota Corolla, listeye 2. sıradan girerek en çok satan Sedan olmayı başardı. Listenin ilk iki sırasını Toyota’nın paylaştığını düşünürsek, marka tekrar piyasadaki üstünlüğünü gözler önüne sermiş oldu.

Dünya’nın En Çok Satan 2. SUV’si Honda CR-V Oldu

Listenin 3. sırasında ise Honda’nın sevilen SUV’si Honda CR-V yer aldı. Model, satışlarını 2022 yılına oranla %3 arttırarak dünyanın en çok satan ikinci SUV’si olmayı başardı.

Şaşırtan İvme Tesla’dan Geldi

Satış rakamlarını %40 arttırarak 508.000 adetle Tesla Model 3 listenin 9. sırasında yer alıyor. En çok satan otomobil olmasa da pazardaki büyüme payını rakiplerine göstererek mükemmel bir başarıya adım attı. Şirketin Almanya’ya açtığı fabrikanın ardından Avrupa’da satış rakamlarının artacağını ve listenin üst sıralarına oynayacağı şüphesiz.

Japonların Otomobil Pazarındaki Hakimiyeti!

Listenin ilk 11 aracını incelediğimizde 9 modelin Japon otomobil devlerine ait olduğunu görüyoruz. Bunun sebebi ise Japon markalarının kalite standartları diğer markaların muadil araçlarına göre çok yüksek. Örneğin hepimizin bildiği Toyota Corolla, muadili bir çok araca göre hala çok makul fiyatlara satılıyor. Özellikle Toyota, 3 model ile piyasadaki hakimiyetini gözler önüne serdi.

Sıfır KM Toyota RAV 4 Fiyatları ve Paketleri

Sıfır KM Toyota Corolla Fiyatları ve Paketleri

HENÜZ YORUM YOK