Mercedes GLE 63 serisi geçtiğimiz günlerde orta boy SUV segmenti olarak bir tanıtım gerçekleştirdi. Bir önceki yıllarda ürettiği SUV tasarımları ve teknik donanımlarla adından söz edilecek SUV araçlar üreten Mercedes yeni nesil olarak ürettiği Mercedes AMG GLE 63 modeli ile de ses getirmeyi planlıyor.

Günümüz SUV modellerinin yanında zamanın ötesinde bir görünüme sahip olan GLE 63 motor gücü ile uzun süre konuşulacak gibi duruyor. Gelin Mercedesin bu harika SUV’sini beraber inceleyelim.

Tasarım

Dış gövde tasarımı olarak saf enerji dolu bir otomobil olduğunu ilk bakışta hissettirmesi göze ilk çarpan özellik olarak karşımıza çıkıyor. Ön panjurların dikey bir şekilde konumlanması klasik AMG modellerinden ayırt edici bir tasarım olarak dikkat çekiyor.

Ayırt edici noktalardan biri de Alt panjurun kızmış bir boğa ağzına benzemesi. Hızlı ve öfkeli cümlesinin yakıştığı otomobillerden biri olduğu kesin gibi duruyor.

Çok yönlü tasarım oluşturmak adına yan tampon ve dış aynalar araç renginden bağımsız olarak farklı renkte boyanmıştır.

Çarpıcı bir difüzör tasarımına, keskin çizgileri olan arka farlara, bir spoyler’a ve egzoz sistemine sahip GLE 63 aracın arkadan da heybetli görünmesini büyük ölçüde başarmış görünüyor.

İç Tasarım ve Alan Genişliği

Kalite olarak dinamik ve sportif bir ambiyans sunan iç tasarım Exclusive Nappa deri döşeme koltuklar, renkli ortam aydınlatmalar ve 4 kollu gümüş kaplama direksiyon ile bir bütünlük kazanıyor.

Orta konsolda bulunan manuel iletim modu, adaptif sönümleme , egzoz sistemi ve süspansiyon sistemini ayarlayabilen tuşlar bulunuyor.

Paslanmaz çelik pedallara sahip olan GLE 63 kapı eşik panelleri, siyah paspaslar, ve iç yelpaze de küçük dokunuş olarak eklediği krom detaylar ile görsel bütünlük açısından sportif görünüyor.

Alan genişliği olarak da SUV bir model olmasının yanında beklenen geniş koltuklar ve bagaj hacmi konusunda beklenenin üzerinde bir genişlik sunması bu arabayı ev konforuna yakınlaştırıyor. 33.9 metreküp bagaj hacmi olması büyük bir alanken koltuklar yatınca 75 Metreküp’e kadar çıkan bu alan oldukça geniş.

El Yapımı V8 Motor

GLE 63

AMG modellerinin tümünde bulunan motorlar gibi GLE 63 serisinde bulunan motorda el işçiliğine dayalı bir güçlendirme işlemine tabi tutulmuştur.  4.0L Çift turbo V8, 608 Hp motor gücü ve 627Nm ürettiği tork ile tasarım dili arasında mükemmel bir bağlantı kuruyoruz.

Tam değişken tork dağılımına sahip bu harika makine, 4matic dört tekerlekten çekiş sistemine ve speedshift  dokuz ileri otomatik şanzımana sahiptir. Ayrıca EQ Boost Entegreli elektrik motoru ile ekstra 21Hp güç ve 184Nm tork kazanan araç yakıt ekonomisi konusunda da ekstra tüketim sağlıyor. Daha duyarlı bir ivme ile daha atik bir sürüş sağlayan bu sistem 48 voltluk yerleşik elektrik düzenine güç sağlayarak, hybrid işlevleri gerçekleştirmek için bir jenaratör görevi görüyor.

Eski modellerinde olduğu gibi sürekli kendisini geliştiren bir seri olan GLE serisi elektrifikasyon ve hibridizasyon açısından sürekli yenileme yaparak sürüş teknolojilerinde yeni bir çıkış yapıp motorun sürücüye yanıt verme ve yakıt tasarrufu gibi konularda da en iyi iyileştirmeyi yapmaya çalışıyor.

GLE 63 dokuz ileri vitese sahip şanzımanın sürüş performansı konusunda zorlu yollarda tembel bir kalibrasyon örneği göstermesi sinirleri bozabiliyor.

En agresif sürüş modu ile kullanım sağlamanız durumunda bile vites düşürme ve yükseltme konusunda viraj dönüşlerinde dalgalanma eğilimine girebiliyor.

 Sürüş Modları

Çok geniş bir alanı kapsayan sürüş modlarına sahip olan yeni SUV aracın egzoz sesi, şanzıman, çekiş kontrolü, süspansiyon sertliği gibi daha bir çok bileşenlerin kontrolünü elinde tutmanızı sağlıyor.

Orta konsol veya direksiyonun sol tarafında bulunan kümelenmiş fonksiyonel tuşlardan her biri ayrı bir şekilde kontrol edilebiliyor.

Ayrıca bünyesinde, Comfort, Individual, Sport, Sport Plus, Race mod gibi sürüş performansına direkt olarak etki edebilen sürüş modları arasında geçiş yapabilirsiniz.

Yarış modunun sürüş performansına olan etkisinden kısaca söz edelim. Bu mod sayesinde sürücü aracı hissetme konusunda ekstra duyarlı olabilen bir direksiyon yumuşaklığının yanında sert süspansiyonlar, yüksek egzoz sesleri, ve kayıpsız vites geçişleri ile mükemmel bir sürüş deneyimi yaşıyor.

Büyüklüğüne rağmen kullanım olarak sedandan bir farkı olmayan ve özellikle sürüş temposu arttığında hassas direksiyon, gelişmiş fren sistemi, Aktif hız sabitleyici sert virajlarda bile aracın düz durması gibi kullanım özellikleri ile daha kolay bir sürüş sağlıyor.

MBUX Bilgi-Eğlence Sistemi

GLE 63

 

12.3 inç dokunmatik ekran ile  Modern Classic, Sportif, Supersport gibi çarpıcı bir arayüzler sunan bilgi-eğlence sisteminde farklı zevklere uygun üst seviye teknoloji içeren bu sistemde çeşitli girdiler kullanarak kontrol edebilirsiniz.

Kullanım olarak dokunmatik, Touchpad ve sesli komut özelliği sunan dijital ekran ekran ile iletişim alanınızı genişletiyor.

Teknolojik Donanım

Böyle bir otomobile binmek tabi ki teknolojinin nimetlerinden yararlanmak anlamına geliyor.

Yarı otonom sürüş, masaj yapan koltuklar, ısıtmalı ve soğutmalı bardak tutucular, kendisini ayarlayabilen elektrikli süspansiyonlar, 64 renk çeşidi bulunan ortam aydınlatmaları, gerçek dünya ile dijital dünya arasında kurulan bağlantıyı deneyimleyebileceğiniz artırılmış gerçeklik özelliği bulunan bir navigasyon, güçlendirilmiş yan güneşlikler ve piyasanın en iyi ses sitemleri arasında bulunan, gerçek müzik tadını kulaklarınızda en iyi şekilde hissedebileceğiniz Burmester marka bir ses sistemi ile mükemmel bir sürüş deneyimi yaşamanız gayet mümkün.

GLE 63

Teknik Özellikler

2021 Mercedes AMG GLE63

Motor: 4.0L V8 Çift turbo şarj ve EQ boost entegreli

Motor Hacmi: 3982cc

Güç: EQ boost 5750-6500 rmp + 21Hp ve toplam 603HP

Tork: 627Nm + EQ boost 184Nm kadar Tork

Çekiş: 4matic

İletim: TCT 9 İleri otomatik şanzıman

0-100km/s Hızlanma: 3.7sn

Maksimum Hız: 280km/s

GLE 63 GLE 63 GLE 63 GLE 63 GLE 63 GLE 63 GLE 63 GLE 63

4 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here