AMG Nedir ?

2
15648

Mercedes’in üst paket donanımı olarak bilinen AMG aslında başlı başına bir firmaydı.

Hans Werner Aufrecht ve Erhard Melcher olan iki mühendis Daimler-Benz şirketinde çalışıyorlardı. Şirket motor sporları faaliyetlerine son verince bu iki mühendis Aufrecht’in Grossaspach‘taki evinde çalışmalarına devam edip 300 SE motorunu geliştirmeye devam ettiler.

AMG ismi Aufrecht, Melcher ve Grossaspach kelimelerinin baş harflerinin bir araya gelmesiyle ortaya çıkan bir marka ismidir.

AMG

1965 yılında bir yarışmada yaptıkları motorla birinci olarak dikkat çektikten sonra Daimler-Benz’den istifa edip 1967 yılında AMG şirketini kurdular.

Normal bir araçta 100 beygir ve 200 tork olan motor gücü iyi kabul edilebilirken, AMG olan bir modelde bugün ortalama 500 beygir ve 650 torkluk güç üreten bir motor bulunuyor. Böylelikle araç eşsiz bir güç ve hızlanmaya sahip olmuş oluyor.

1971 yılında yapılan 24 saat SPA yarışında rakiplerine oranla daha ağır olmasına rağmen 300 SEL modeli 1. olunca ispat ederek dünya çapında şöhrete sahip oluyorlar.

1984’te artık bir motor üreticisi haline gelen şirketin tamamı 2005 yılında Daimler-Chrysler grubu tarafından satın alınıyor. 2015’ten itibaren de Mercedes-AMG adında müstakil bir şirket haline geldi.

Mercedes-AMG GmbHMercedes-Benz‘in yüksek performanslı araçlar üreten yan kuruluşudur. Şirket 1967 yılında kurulmuş olup başlangıçta bağımsız bir mühendislik firması olarak Mercedes araçlarını geliştirmekteyken 1999’da Daimler AG tarafından satın alınmıştır.

İkinci el Mercedes-Benz ilanlarına bakmak için tıklayın.

Bağımsız olarak Mercedes-Benz AMG araçlarını tasarlamakta ve üretmektedir. Şirketin merkezi Affalterbach‘te yer almaktadır.

AMG modelleri, normal Mercedes muadillerine göre daha agresif görünüme, daha yüksek performans seviyesine, daha iyi kullanıma, daha iyi kararlılığa ve daha geniş karbon fiber kullanımına sahiptir.Mercedes-Benz sınıfının en pahalı ve en yüksek performanslı modelleridir.

AMG’nin, genellikle üç numara düzenli Mercedes-Benz araçlarına karşı iki rakam ile işaretlenmiştir (örn. C 350 yerine C 63). Geleneksel olarak, iki sayısal basamak motorun hacmini belirtir, ancak son modeller bu korelasyondan sapmıştır.

Genel olarak, Mercedes’le özdeşleşen ve “amg paket” olarak bilinen bu ek donanımlar, jantlarda tamponlarda, süspansiyon sisteminde,motor özelliklerinde daha dinamik ve sportif ayrıca hız ve denge kombinasyonları ile mercedes için üretilen bir paket diyebiliriz.

İkinci el ilanlarımız için sizi arabam.com ‘a bekliyoruz.

Tekerinize Taş Değmesin.

2 YORUMLAR

  1. alacaksan amg alacaksın abi… gerçi mercedes olsun taştan olsun onuda unutmamak lazım 🙂 güzel ve sportif bir paket fiyat farkları ne kadar oluyor ? değercek kadar mı ?

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here