Ana Sayfa Genel 2020 İtalya GP: Pierre Gasly İlk Zaferine İmza Attı !

2020 İtalya GP: Pierre Gasly İlk Zaferine İmza Attı !

3
1623

Olaylı Geçen İtalya GP Pierre Gasly’nin Galibiyetiyle Sonuçlandı.

Başlamadan belirmek gerekirse Monza’da aylar sonra olaylı ve seyir zevkinin doruklarda olduğu bir yarış oldu. Uzun süredir ilk sıraları bırakmayan Mercedes pilotlarının dominasyonundan uzakta kıran kırana geçen 53 turun ardından olaylı İtalya GP kazananı genç pilot Pierre Gasly oldu.

İtalya GP seyircisiz devam eden yarışların monotonluğu ve Mercedes dominasyonundan sıkılan seyirciler için heyecan tazeleyici bir yarıştı diyebiliriz. Yarışı bu kadar övdükten sonra hem yarışın ufak bir özeti hem de en heyecanlı anlarını haberimizde sizler için derledik.

Hamilton P7 : Neler Oldu?

Yarış başlangıcında izleyicileri hiç şaşırtmayan Hamilton, pole pozisyonunda başladığı yarışı 19. tura kadar lider olarak sürdürdü. Zaten yarışta ne olduysa 19. turda Haas pilotu Magnussen’in aracını pit girişinde durdurmasından sonra oldu. Magnussen yolda kaldıktan sonra güvenlik aracının piste girmesiyle tüm takımların pit ekipleri pitstop için hazırlandılar. Garip bir şekilde Hamilton ve Alfa Romeo pilotu Giovinazzi dışında hiçbir pilot pite girmedi. Pit yolu, Magnussen’in pit yolundan hemen önce sağ tarafta yolda kalması nedeniyle kapatılmıştı ve Hamilton ile Giovinazzi bu yüzden inceleme altına alındılar. İki pilotta 10 saniyelik dur kalk cezası aldı.

İtalya GP Ferrari İçin Kabusa Döndü.

Monza’da daha önce 19 galibiyet kazanan Ferrari takımı büyük umutlarla geldiği pistte hayranlarını sevindirmeyi bu sefer de başaramadı. Yarışa 13. ve 17. sıradan başlayan LeClerc ve Vettel başlangıçta sahip oldukları pozisyonlarını korudu. Talihsiz bir fren sorunu Vettel’in ilk virajı kaçırıp kaçış yolundaki bariyerlere çarpmasına sebep oldu. Tecrübeli pilot yarışa bir süre daha devam etti ancak sorunun çözülmesi mümkün olmadığı için yarıştan çekilmek zorunda kaldı.

Genç pilot LeClerc, Magnussen’in aracı pistten kalkmasının ardından yeniden yarış başlayınca ard arda pozisyonlar kazandı. İvmeyi kazanan LeClerc rakiplerini kovalarken Parabolica virajında ciddi bir kaza geçirdi, lastik bariyerlerin tamiri için yarış kırmızı bayrakla durduruldu. Araçlar pit alanında sıralanarak pistin yarışa uygun hale gelmesini bekledi. Bu kaza sonucunda Ferrari’nin iki pilotu da yarış dışı kaldı.

AlphaTauri Takımı Pierre Gasly ile Tam Gaz Zafere.

Leclerc’in yarışı durduran kazasının ardından yarış yeniden başladı. Yarış durdurulduğunda sıralama Hamilton, Stroll, Gasly, Raikkonen, Giovinazzi ve Sainz şeklindeydi. Hamilton startın ardından yerini korusa da bir tur sonra pit alanına gelerek dur-kalk cezasını çekti ve 30 saniye kayıpla sonunculuğa geriledi. Stroll’ün pist dışına savrulmasını fırsat bilen Gasly, güvenlik aracından önce pit stopa gelmiş olmasının verdiği avantajla birinciliğe yükseldi.

Gasly, yarışın kalan bölümünde yerini koruyarak damalı bayrağı ilk sırada gördü ve kariyerindeki ilk zaferini kazandı. Gasly’nin zaferi ile turbo hibrit motor döneminde ilk defa Mercedes, Ferrari ve Red Bull dışında bir takım kazandı.

Yarış sonu sıralaması :

 

3 YORUMLAR

  1. Talat
    İstanbul'a gelene kadar ortalık iyice kızışsın da seyir zevki yüksek bir yarış izleyelim