Ürettiği elektrikli araç modelleriyle global ulaşım sektörünün çevreci dönüşümüne katkı sağlayan BYD, Türkiye’de satışa çıkan ilk aracı ATTO 3 ile yollarda. Hollanda merkezli markanın global pazar için ürettiği bu tam elektrikli model, C SUV segmentinde yer alıyor. Malzeme kalitesi yönünden araçseverleri memnun eden BYD ATTO 3, en üst donanıma sahip Design versiyonuyla 1.590.000 TL’den satışa sunuluyor.

BYD ATTO 3 arkadan görünüm

Teknolojiyle Süslenmiş Sportif Tasarım

C SUV segmentine yeni katılan BYD’nin tam elektrikli modeli ATTO 3, ünlü Alman otomobil tasarımcısı Wolfgang Egger’in imzasını taşıyor. İlk bakışta iddiasını ortaya koyan marka, “Ejderha Yüzü” olarak adlandırdığı tasarım dilini kullanıyor. Otomobilin genişliği boyunca uzanan stop lambaları ise modele şıklık katan detaylar arasında yer alıyor. İç tarafa baktığımızda ayrıntılardaki bütünselliği yakalamak mümkün. Burada ilk dikkat çeken kısım aracın genişliği oluyor. İç kabin dizaynında, aracı çevreleyerek ön ve arka kapıya uzanan beyaz hatlar mevcut. Bu da otomobilin tasarımına daha katmanlı ve konforlu bir görünüm kazandırıyor.

Aracın elektrikli dönebilir 15.6 inç multimedya ekranı, konforlu yolculuklar için birebir. Sürüş sırasında kolaylık sağlaması için dönebilir 15.6 inç multimedya ekranı, isteğe göre dikey ya da yatay olarak kullanılabiliyor. Android Auto ve Apple CarPlay dahil olmak üzere pek çok kullanışlı özellikten yararlanabileceğiniz gibi bu ekran üzerinden farklı bağlantı seçeneklerini de değerlendirebilirsiniz. Ayrıca araçtaki direksiyon kolonuna entegre 5 inç’lik bir dijital gösterge paneli mevcut. Sürüş keyfini şıklık ve konfor ile bir araya getirmek içinse spor vegan deri ön koltuklar kullanılmış.

BYD ATTO 3 ön görünüm

Yüksek Performanslı Güç Ünitesi

Dinamik bir görünüme sahip olan BYD ATTO 3, performans ve yüksek verimlilik yönünden kullanıcıları memnun edebilecek bir model. Tasarımı sayesinde, sadece 0.29 Cd rüzgar direnci katsayısıyla aerodinamik bir model olarak öne çıkıyor. BYD ATTO 3, bu tasarımı yenilikçi güç ünitesi ve öncü Blade Batarya teknolojisiyle birleştiriyor. 60.4 kWh bataryayı 150 kW (204 PS) güç ve 310 Nm tork sunan elektrikli motorla kombine eden BYD ATTO 3, 0-100 km/s hızlanmasını 7.3 saniye ile gerçekleştiriyor. WLTP ölçümlerine göre ortalama 420 km menzil sunan model, DC şarj ile %30’dan %80’e yalnızca 29 dakikada çıkarılabiliyor. Araçta yer alan Eco, Normal ve Sport sürüş modları ise kullanıcıların her yol koşulunda rahat yolculuklar gerçekleştirebilmesini sağlıyor.

BYD ATTO 3 kokpit

BYD ATTO 3 Donanım Özellikleri 

Araçların verimliliğini değerlendiren Green NCAP tarafından 5 yıldızla ödüllendirilen BYD ATTO 3, üst donanıma sahip versiyonu Design ile satışa sunuluyor. Zengin detaylarla bezenen bu standart donanım; elektrikli açılabilir panoramik sunroof, elektrikli bagaj kapağı, 18 inç alaşım jantlar, sürdürülebilir vegan deri direksiyon ve koltuklar, elektrikli ayarlanabilir sürücü ve ön yolcu koltuğu, ısıtmalı ön koltuklar, müzik ritmine duyarlı çok renkli ambiyans aydınlatması, 15.6 inç elektrikli dönebilir multimedya ekranı, 8 hoparlörlü ses sistemi, sesli komut sistemi ve akıllı telefon kablosuz şarj özelliklerini içerisinde barındırıyor.

BYD ATTO 3 dış tasarım

BYD ATTO 3 kullanıcıları, elektrikli scooter’lardan kahve makinelerinde kadar birçok aleti çalıştırabilmelerini sağlayan enerji paylaşım teknolojisi VtoL’a da sahip oluyor. Böylece aracın elektrik gücünü, maksimum 3.3 kW olacak şekilde elektronik ve elektrikli aletleri çalıştırmak için kullanabiliyorlar. Enerji aktarma teknolojisi, araçla gidilen outdoor aktivitelere ve kamp yaşamına da kusursuz bir şekilde uyum sağlıyor.

Eşarj ile İş Birliği

BYD’nin ATTO 3 modelini satın alan ilk 1500 müşteri, 31 Ocak 2024 tarihine kadar Eşarj istasyonlarında %20 indirim kazanabiliyor. Üstelik bu tarihten sonra da BYD müşterileri, özel indirim fırsatlarından yararlanmaya devam edecek. Ayrıca tüm BYD bayilerinde Eşarj’ın AC ve DC şarj istasyonları tesis edilecek.

Geçen Ayın En Çok Satan Elektrikli Araçları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here