yedek parça

Her sürücü, otomobilleri için yedek parça alırken bazı detaylara dikkat etmelidir. Bu içeriği otomobil parçaları pazarındaki uzman önerilerine ve değerlendirmelerine dayanarak derledik ve otomobil parçası satın almayı düşünenlere yardımcı olacağız.

Yedek Parça Seçimi Nasıl Olmalı ?

“0” kilometre bir araba veya kullanılmış bir araba satın alsanız bile, bazı orijinal parçaların aşınma, eskime veya kazalar nedeniyle belirli bir süre sonra değiştirilmesi gerekebilir. Bu güncelleme işlemi sırasında araba yedek parçalarına veya araba aksesuarlarına ihtiyacınız olabilir. Özellikle 2. el oto yedek parçalarında oto yedek parça alırken neler yapılmalı?, değişimde orjinal yedek parçanın  önemi, oto  parça fiyatı ve oto yedek parça seçiminde dikkat edilmesi gereken unsurlar ayrı başlıklar altında kontrol edilebilir.

Otomobillerin yedek parçalarına ulaşmak her zaman kolay olmayabilir. Bazı özel marka modeller için otomotiv yedek parça bulmak zordur. Marka modele göre hatta bulunduğunuz şehre göre bile yedek parça bulmakta zorluk çekebilirsiniz. Bu durum şöyle de olabilir. Örneğin bir Mercedes ile bir Renault‘un yedek parça fiyatları aynı değildir. Mercedes’inize uygun malzemeyi kullanmazsanız ileride sıkıntı yaşayabilir. Buna bağlı olarak, aracınız değer kaybeder.

Nelere Dikkat Edilmeli ?

  • İkinci el piyasasında aracın değerini etkileyeceği için orijinal olduğunu unutmamalısınız.
  • Kasko sigortasında avantaj sağlayacağı için orjinal yedek parça kullanılması da önemlidir.
  • Üreticinin veya satıcının garanti verip vermediğine dikkat etmelisiniz.
  • Parçanın arabanın yapısına uygun olduğuna dikkat etmelisiniz. Oem parçalar kullanın.
  • Kişisel zevkinize eklenen bileşenlerin aracın performansını, sürüş güvenliğini ve yolcu konforunu olumsuz yönde etkilememesini sağlamalısınız.

Yedek Parçaları Kasko Karşılar mı?

Aracın tüm orijinal yedek parçaları ve parçaları satın alacağınız genel sigorta kapsamındadır. Bununla birlikte, orijinal olmayan parçalar için kapsam da sizin isteğiniz ve fiyat farkı doğrultusuyla genişletilir. Bu nedenle otomobil parçalarını ve otomobil parçalarını değiştirirken ve ikinci el araba alırken bu soruna dikkat etmelisiniz.

Kasko Yaptırmanın Avantajları/Dezavantajları>>

OEM Yedek Parça Nedir?

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here