Ana Sayfa Danışman Kış aylarındaki Cam Buğulanması Nasıl Önlenir?

Kış aylarındaki Cam Buğulanması Nasıl Önlenir?

2
5533

Kışın yaklaşması ile, cam buğulanması konusu aklımıza geldi ve başımıza gelmeden önlemlerini konu alan bir derleme yaptık.

Araç kullanırken sürücüleri en çok yoran olaylardan birisi de camların buğu yapmasıdır.

Çocukken bir bezle sürekli silinirdi camlar 🙂 Elbette öyle bir durum artık söz konusu değil.

Aracınızın camlarının buğu olmasını önleyecek tedbirleri sizlerle paylaşıyoruz.

1 Araç İçi Nemli Olmasın

Buğu olayı özellikle araç içi ve dışındaki soğuk-sıcak, dengesinin bozulmasından kaynaklı oluşan bir durumdur.

Özellikle aracınızın içinde nemli bir bez bile koysanız zamanla camların buğulandığını görürsünüz. o yüzden araç içinde nemli bir şey bırakmamaya özen gösterin.

2 Klimanızı Uygun Konumda Çalıştırın.

Aracınızın buğusunu bir defa klima ile açarsanız, ondan sonra klimayı kapattığınızda tekrar buğu olduğunu göreceksiniz. O yüzden ya klimayı açmayın ya da açtıysanız kapatmayın 🙂

Kış aylarında klima kumanda panelinden kademi olarak açarak ortam havasını dengelemeye çalışın.

Kış aylarında özellikle yağışlı havalarda üstümüz ıslak araca bindiğimizde , ıslak şemsiyemizi arabanın içine koyduğumuzda, arabaya kalabalık olarak bindiğimiz de camlarımız hemen buğulanır.

3 Cam Buğulanması İçin Üretilmiş Spreyler

Buğu olmaması için üretilen ürünleri kullanarak, cam buğulanmasını önleyebilirsiniz.Halk arasında dolaşan bir söylenti de Traş köpüğü ile camları silmenin buğulanmayı önlemesidir.

Aynı zamanda camın önüne bir miktar kedi kumu koymak veya bir çorabın içine silika denilen ve yapı marketlerde satılan ürünü,camın önüne koyarak buğu yapmanın önüne geçtiği söylentilerden bazıları.

4 Sürüş Güvenliği İçin Buğu Olmamasına Dikkat Edin.

Özellikle kış aylarında trafik kazalarının arttığını duymaktayız. Görüş açılarımız kış aylarında mevsimsel anlamda, yağmurlar ve diğer doğa olayları ile birlikte zor bir hal alabiliyor. Özellikle kış aylarında ıslak zeminlerde , karlı havalarda araç kullanırken daha dikkatli olunuz.

Eğer camınızı bez ile silmek isterseniz unutmayın ki bunu bütün yolculuk boyunca yapmanız gerekecektir 🙂 o yüzden sorunu temelden çözmeye çalışmakta fayda var. Araç içi sıcaklık değerlerini  dengelediğiniz zaman buğu probleminin ortadan kalkacağını göreceksiniz.

Camınız buğu olduğu zaman soğukta olsa aracınızın camlarını hafifçe aralayınız. Bu yöntemle de buğunun çözüldüğünü göreceksiniz.

Tekerinize Taş Değmesin.

 

 

2 YORUMLAR

  1. Cenk Burak
    kışın en büyük sıkıntı bu ya bide geçmek bilmiyor bazen hele eski arabalarda :) sil babam sil